Jeunes Amis

Les Amis de Cuisine biedt onder het label Jeunes Amis koken met (klein)kinderen en koken voor Millennials aan. Dit is net even iets anders dan de reguliere kookgroepen, vandaar hier een toelichting.

Koken met kinderen (12-18 jaar)
Al heel lang ligt er de wens om als volwassen lid samen met je kind of kleinkind in onze professionele keuken te koken. Die wens is ondertussen gerealiseerd; op 4 zondagen in het jaar wordt er gekookt met kinderen tot ongeveer 18 jaar. Er wordt een viergangenmenu gekookt met dezelfde receptuur als waar de volwassenen elke avond en/of middag mee koken. Ook worden dezelfde apparatuur en messen gebruikt onder uitdrukkelijk toezicht van de (groot)ouders. Daarna worden de borden mooi opgemaakt en de gerechten uitgeserveerd. Jong en oud gaan dan aan tafel en genieten met elkaar van de zelfbereide en natuurlijk smakelijke maaltijd. Ruim een maand voor aanvang wordt deze activiteit aangekondigd op de site door middel van de nieuwsbrief. Elke nieuwe jonge kok krijgt de eerste keer een schort cadeau met het logo van Les Amis. En voor een drankje en de afwas wordt gezorgd.

Houd de agenda in de gaten om er achter te komen wanneer dit weer georganiseerd word.

Jeunes Diners
Jeunes Diners is een groep van jong volwassenen. Zij koken 6 keer in het jaar onder leiding van een chef het maandelijkse zesgangenmenu. Onder genot van een biertje of wijntje wordt er heel gezellig en op hoog niveau gekookt. Na de bereiding worden de borden fraai opgemaakt en uitgeserveerd, waarna er met zijn allen gegeten wordt en de gerechten kritisch geanalyseerd worden. Iedere nieuwkomer krijgt een basisschort cadeau. Voor de afwas wordt gezorgd.

Aanmelden kan via de site. De groepen worden niet groter dan 14 mensen. Bij grote belangstelling wordt er een nieuwe groep gestart.

Voor meer informatie over onze Jeunes Amis, neem dan contact op met ons bestuurslid Koken en Opleiding.