Masterclass " de Japanse Shojin Ryori keuken"

Shojin Ryori workshop, er is zoveel meer dan Sushi in de Japanse keuken.

Noriko Aoki is een echte Japanse die in de keuken haar sporen meer dan verdiend heeft. Zij organiseert al jaren workshops over verschillende aspecten van de Japanse keuken en cultuur, en opent binnenkort haar eigen Japanse huiskamerrestaurant. En binnenkort is zij dus ook bij ons om ons mee te nemen in de Japanse Shojin Ryori keuken.

Zij is dan ook de ideale persoon om ons in een lezing iets meer te vertellen over de volledige breedte van de Japanse keuken, en de belangrijke rol die presentatie hierin speelt. Daarna gaan we zelf in twee-of drietallen aan de slag met het maken van dit geraffineerde schouwspel bestaande uit wel 11 verschillende gerechtjes. Daarnaast zullen we ook een traditionele Japanse rijstbal (Onigiri) en een originele miso soep gaan maken.

Zoals je op de foto kunt zien wordt het bord als we het goed doen bijna te mooi om op te eten. Toch gaan we dat natuurlijk gezellig samen doen, en daarmee sluiten we geheel in stijl deze workshop af.

De workshop gaat door bij minimaal 15 deelnemers, en maximaal kunnen 20 deelnemers zich inschrijven. We starten zondag 22 september om 11.30 uur.