Koekje bakken

Koekje bakken

Lydia Foeken
26 januari 2018
Bakclub

Een groep van 12 enthousiaste leden kwam op 26 januari bij elkaar voor de eerste bijeenkomst van Les Amis de Patisserie. Beetje onwennig begonnen we aan een koekje en koffie en leerden we elkaar kennen. Ervaren bakkers en minder ervaren bakkers kregen drie recepten om met elkaar te bakken.

Het eerste recept waren kletskoppen uit Laura's bakery. Het geheim was het gebruik van Zeeuwse bloem. Zeeuwse bloem is gemalen van korrels van zachte tarwe uit een streek met een zeeklimaat. Dat klimaat zorgt voor een tarwekorrel met minder zetmeel, minder eiwit en is iets vochtiger dan harde tarwe. Minder eiwit zorgt voor minder bindkracht. En daardoor kregen we heerlijke kletskoppen.
Het tweede recept was: Weespermoppen. Een ouderwets recept. Gelukkig kregen we advies van een ervaren bakker, die ons de snijtechniek uitlegde. We moesten snijden, zoals je schuine plakken van een worst snijdt.
Het derde recept was Cookies met karamel (uit Christophe Adam). Dit was ook een heerlijk recept waar de uitdaging was een mooie karamel te maken.

Ik kijk al weer uit naar de volgende baksessie waar we soezen gaan maken.