Nieuws en verslagen

Eerste kooksessie groep Millennials

Mark Offerman
20 januari 2019
Koken voor Millennials

Zondag 20 januari 2019 was het eindelijk zover: de lang verwachtte vuurdoop van de Groep Millenials bij Les Amis de Cuisine. Onze diverse groep werd verwelkomd met een kleine introductie van Fons Groen terwijl Henri van Dun een last minute boodschappen-missie uitvoerde. Na een rondleiding in de keuken kon het koken beginnen!

We mochten aan de slag met een klassiek getint Frans menu:

  • Makreelsalade met venkel en appel
  • Tompoes van krokante eendenlever met mango en honingsaus
  • Zuurkool met geglaceerd speenvarken en gebakken ananas
  • Peperkoekparfait met sinaasappel en champagne sabayon

De kook-skills van de groep varieerde van weinig tot veel ervaring. De sfeer was relaxed, gezellig en iedereen hielp elkaar daar waar mogelijk. Het eindresultaat verbaasde zelfs de chefs. Zo’n mooi resultaat was zelfs noch tijdens de proefsessie behaald, noch verkregen tijdens  een aantal reguliere kookavonden (wat de heren met pijn in hun hart moesten toegeven). Of het recht uit het hart kwam of vooral om de vergrijzing van de club tegen te gaan zullen we nooit echt weten :-)

Ik loop zelf een tijdje rond in deze fraaie professionele keuken en wat ik verrassend vond, is dat ik een team zag die al jaren leek samen te werken. Ook al verdween af en toe een flesje bier en was er een gezonde dosis studentikoze grappen: iedereen werkte samen, hielp elkaar en deed zijn uiterste best om er iets moois van te maken en de werkbank schoon achter te laten.

Al met al was het een relaxte zondagmiddag met veel lachen, mooie wijnen, nog mooiere mensen en fantastische borden eten. Wellicht kan ik namens de groep spreken als ik iedereen wil bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt: Fons, Hans en natuurlijk onze afwastoppers Marlon & Jannie. En special thanks gaat uit naar Henri, de mastermind achter dit briljante menu en de redder van maaltijd door zijn advies en hulp met de ganzenlever.

Samenvattend:

  • Rocky start met last-minute inkopen
  • Entertainment van Fons onder het genot van een kop koffie
  • Henri was een topper

Het was mij een waar genoegen, zie jullie de volgende keer!

Kijk ook naar de foto's van onze eerste Millennals-kookdag!

Mark Offerman