Nieuws en verslagen

Masterclass 'Vegetarisch koken met de seizoenen' 30 juni 2019

30 juni 2019
Masterclass

Masterclass 'Vegetarisch koken met de seizoenen' – inspirerend en lekker

‘Een vegetarische kookgroep, dat zou een mooie aanvulling zijn bij Les Amis de Cuisine’. Eén van de opmerkingen na een ontspannen ochtend/middag koken met Roos.

We maakten 13 recepten met 15 deelnemers; vegetarische en glutenvrije recepten waarvan meer dan de helft ook nog vegan was. We werkten in groepjes van twee aan kleurrijke en niet al te lastige gerechten. Inleidend gaf Roos – Rozemarijn van West – nuttige informatie over hoe zij glutenvrije oplossingen zoekt voor gerechten met gluten houdende producten, seizoensgebonden groenten gebruikt en het evenwicht vindt tussen rauw en bewerkt voedsel. Informatie hierover staat op haar foodblog www.roosgoesgreen.nl .

Onze groep genoot van kleurrijke gerechten en werd geïnspireerd door verrassende vondsten. De zoete aardappel beignets met koriander en citroensaus boden bijvoorbeeld een palet aan smaken en een knapperige textuur. De zeewiertapenade op koolrabi, paste goed bij de ‘raw’ sushies en de tempeh spiesjes met komkommer. Bij de toetjes was de Avocado-limoentaart met notenbodem een hit. 

Veel van de recepten staan op de foodblog van Roos en kijk daar ook eens naar haar chocolade brownie van zwarte bonen.

Met dank aan de Masterclass commissie: Elly, Anita en Diederik.
Loukie Levert