Nieuws en verslagen

Aankondiging Kookchallenge en Thuismenu Nieuwsbrief

25 april 2020

Met betBocuse d'Or 2015ere berichten over de verspreiding van het virus en een lang en zonnig Koningsdag weekend in het verschiet, kunnen we langzaam aan en voorzichtig vooruit gaan denken over wat we allemaal wel kunnen doen in het “nieuwe normaal”. Ook kijken we uit naar onze kookchallenge met ophalen op de vereniging aanstaande zaterdag 2 mei!

Het bestuur en menucommissie hebben de afgelopen weken al nagedacht over de mogelijkheden om op termijn geleidelijk op te starten en zal hier komende week nog met een aantal specialisten over vergaderen. Ook vindt er een videocall plaats morgen met de 15 voorzitters van andere culinaire verenigingen van Cuisine Culinaire Nederland om ideeën uit te wisselen.

Daarna zullen we in de 2e week mei een enquete opstellen voor alle leden om jullie ideeën en meningen te horen. Als er nu al ideeën zijn over de mogelijkheden tot opstart in een anderhalve meter samenleving, laat het vooral weten door een reply op deze mail. Een van de varianten is een scenario, waarbij we (tijdelijk) een gecombineerde eet- en kookclub worden, waarbij bijvoorbeeld de helft van de kookavond of -middag vroeg start en kookt (1 persoon per gang) en de rest alleen mee eet en later aansluit, in een tafelschikking op anderhalve meter. Dit wisselen we dan per maand af. Of eventueel: de helft kookt het 1e uur en de andere helft maakt de bereiding mis-en-place af in het 2e uur. Allemaal varianten met voordelen, nadelen en zeker ook risico’s. Welke oplossing we ook kiezen, de veiligheid van onze leden staat altijd bovenaan en een zorgvuldige afweging met specialisten zal hieraan voorafgaan.

Wat we in ieder geval gaan doen is om aankomende zaterdag een kookchallenge te houden met een combinatie van start aspergemaand, helpen van de leveranciers van de horeca in lastige tijden en een kookchallenge die onze culinaire creativeit stimuleert. Dit allemaal gecombineerd met een flitsbezoek met drive-through bij onze mooie vereniging om een aantal fantastische ingredienten en een passende wijn op te halen! Reserveer aanstaande zaterdag 2 mei tussen 11.00 en 16.00. (zie verderop op welk tijdstip je jouw pakket kunt ophalen!)

En.. ook de data voor de CCN kookwedstrijd (CCN Bokaal) zijn bekend. Hierover volgt binnenkort meer informatie, maar reserveer alvast zaterdag 3 oktober en zaterdag 7 november in het Miele Experience Center te Vianen. Hier vindt ook de finale plaats op zondag 29 november.

Overigens staat de oproep voor de marketing- en communicatiecommissie nog steeds: denk bijvoorbeeld mee hoe we van de “challenge” en andere activiteiten een leuk persmoment kunnen maken en hoe we bijvoorbeeld nieuwe leden kunnen werven op creatieve manier, onze marketing en social media strategie kunnen inrichten en hoe we weer een succesvolle open dag kunnen organiseren. Meld je aan door een mail te sturen aan voorzitter@lesamisdecuisine.nl

Oh ja, de menu’s, ..de gerechten in de nieuwsbrief zijn wederom een selectie van de favoriete gerechten van de menucie leden. Dit keer hebben we gekozen voor een selectie van soepen uit onze uitgebreide database aan recepten aangevuld met een toepasselijke oranjekleurige Koningsdagssoep.

  1. Oranje paprikasoep
  2. Crème d’asperges à l’orange
  3. Soepje van Geroosterde Tomaten & Paprika | Geitenkaasbonbons | Aubergine
  4. Romige courgettesoep met Basilicum

Graag wijzen wij jullie wederom op de meer dan 1000 gerechten op onze website van meer dan 165 menu's die we hebben gekookt op de vereniging sinds 2004. Deze pagina heeft een zoekfunctie waar je op ingrediënt kan zoeken op bijvoorbeeld ingrediënten via Zoekfunctie Gerechten (klik op vergrootglas rechtsboven op pagina, werkt alleen via desktop/laptop).

We wilden ook graag wederom een goed en bevriend restaurant promoten met thuismenu’s. Deze keer hebben we gekozen voor een toekomstige vriend, chef Kelvin Lin van restaurant Nayolie. Kelvin heeft toegezegd een workshop bij ons te komen houden als het weer kan. De eerste 30 leden die bestellen krijgen voorrang bij de inschrijving voor deze masterclass. Dit wil je niet missen, dus wees er snel bij en vergeet dus niet te benoemen dat je via LAdC bestelt! Het gaan om restaurant Nayolie in Voorschoten, volgens Gault&Millau het beste Aziatische restaurant van Nederland in 2020! Voor LAdC leden eventueel gratis thuisbezorgd of vrijdag 1 mei of zaterdag 9 mei (bezorging door aantal leden en 3 dagen vantevoren uiterlijk doorgeven)

Laat me vooral weten als jullie nog suggesties hebben van andere restaurants (of bedrijven) die steun nodig hebben in deze lastige tijden: voorzitter@lesamisdecuisine.nl.