Nieuws en verslagen

Vereniging gesloten in oktober door Corona maatregelen

Alex van den Doel
29 september 2020

Naar aanleiding van de ontwikkelingen omtrent de snelle verspreiding van het Coronavirus – zeker ook in Den Haag - en de maandagavond aangekondigde strenge landelijke maatregelen van het kabinet, heeft het bestuur zaterdag en vanavond vergaderd. Hierbij hebben we adviezen vanuit de medische kant nadrukkelijk meegenomen, maar ook actuele ontwikkelingen, zoals de vervroegde sluitingen van horeca, het sluiten van andere kookverenigingen en kantines van sportverenigingen, de vergaande maatregelen die bedrijven nemen, de oproep van de overheid om sociaal contact zoveel mogelijk te beperken, de zeer snelle stijging van het aantal besmettingen en de zorgen van veel leden meegewogen in haar besluitvorming.

Vanuit het oogpunt van besmettingsgevaar hebben we al eerder vastgesteld dat onze kookvereniging een verhoogd risicoprofiel heeft. Ondanks het feit dat we dit weekend veel werk hebben gestoken in het aanpassen van ons draaiboek en protocol om nog veiliger te kunnen koken, vinden we toch dat het risico te groot is geworden op basis van de nieuwe feiten van maandagavond. Als vereniging en als bestuur moet de gezondheid van leden altijd voorp staan. Het sociale aspect is ook belangrijk, maar mag nooit ten koste gaat van het welzijn van onze leden, we oefenen tenslotte een hobby uit, en zijn geen bedrijf.

Op dit moment is het overheidsbeleid erop gericht om verdere verspreiding van het virus zo veel mogelijk te voorkomen. Naast de genoemde risico’s voor onze leden en hun naaste omgeving heeft het bestuur dit aspect van algemeen belang ook meegenomen in de overwegingen.

Besluit

Het bestuur is op grond van het voorgaande tot het besluit gekomen dat de vereniging - gelet op de risico’s - per direct voor de maand oktober (dus tot en met 25 oktober) dicht gaat. Over 3 weken zal het bestuur beslissen of we op maandag 26 oktober weer open gaan om het november menu (voor) te koken. We missen dan helaas het prachtige oktobermenu van Wilma de Haas, maar dat halen we volgend jaar wel in. We sluiten dus in oktober voor alle activiteiten (kookavonden, verhuur en bijzondere kookevenementen).

Het bestuur komt eind oktober weer bijeen om de situatie van dat moment te beoordelen en te bepalen wanneer de kookgelegenheid weer opengesteld kan worden.

Het bestuur rekent op jullie begrip. In deze tijden hebben we als vereniging, bestuur, chefs en individuele leden, verantwoordelijkheid voor elkaar en de maatschappij, en moeten we risico’s zoveel mogelijk beperken.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur