Nieuws en verslagen

Overlijden Willem Hofland, lid van dinsdag 2

Dinsdag 2
21 mei 2021

Zeer onverwachts en tot onze ontsteltenis is op zaterdag 8 mei Willem Hofland overleden. Een groot verlies voor Riet Hofland en de familie. De uitvaart heeft woensdag 19 mei in besloten kring plaatsgevonden. Namens de vereniging hebben we een rouwkaart en bloemen gestuurd. We leven mee met de familie. Hieronder het bericht van zijn avond dinsdag 2.

Willem was sinds 1993 lid van Les Amis de Cuisine. Met een onderbreking van 1998 tot 2004 voor zijn werk in New York is hij 22 jaar lid geweest van LAdC.

In 1993 waren o.a. Willem, Ton van Schie en Fernand Beckand de “oprichters” van de kookgroep die op de tweede dinsdag van de maand gingen koken. Willem was dus van de huidige Di2 groep het langst zittende lid. Willem, een goede en enthousiaste kookvriend die niet schroomde zijn eigen inbreng bij het bereiden van de gerechten op de kookavonden toe te passen. Zijn belangstelling voor de culinaire wereld stak Willem ook niet onder stoelen of banken. Met bravoure, enthousiasme en trots vertelde hij op de kookavonden uitvoerig over zijn bezoeken met Riet aan goede restaurants, in binnen- en buitenland, tijdens hun vele vakantiereizen.

Ook zijn inbreng bij de voorbereidingen van de Ladies Night gaf de avond net een vleugje extra stijl.

Wij verliezen in Willem een markante en prettige kookvriend.

Onze gedachten zijn bij Riet en wensen haar heel veel sterkte.

De (oud) kookvrienden Di2