Les Amis de Patisserie

 Les Amis de Patisserie is een vast onderdeel van Les Amis de Cuisine. Heb je interesse? Je kunt je hier kijken of er nog plaats is en je aanmelden.

Wat houdt Les Amis de Patisserie in?

Een bakclub van 12 vaste leden, die elke twee maanden een ochtend bij elkaar komt om te bakken. Het is net als de kookavond: doel is samen leren en doen, een gezellige ochtend en – in tegenstelling tot de kookavond: - het resultaat gaat mee naar huis. Tijdens de koffie bespreken we onze ervaringen. Ino van der Zijden komt af en toe langs en is onze steun op de achtergrond. Marja Stam (chef Vr1) is algemeen aanspreekpunt en neemt de chefstaken waar. Marja heeft de basisopleiding tot patissier afgerond.
Elke bijeenkomst heeft een thema, zoals petit fours, eclairs, chocola, taart en komen diverse technieken aan bod. Twee wisselende leden van Les Amis de Patisserie begeleiden steeds het thema en de ochtend. Op basis van wat theorie en voorbereide receptuur gaan we samen aan de slag. Uiteraard ruimen we ook samen weer op.

Wanneer?

De tweemaandelijks bijeenkomst is op de vrijdagochtend volgens het maandschema van VR3. De tijdsduur is van 09.00 – 13.00 uur. Inloop vanaf 08.45 uur.

Heb je plezier in bakken en wil je je vaardigheden delen en vergroten, doe dan mee! Je kunt je aanmelden via de website. Je draagt zorg voor een eigen basisset aan materialen, over het algemeen gebruikelijke materialen voor de thuisbakker. Info daarover volgt na aanmelding. De ingrediënten worden verzorgd door de vereniging.

Alles klaar? Bakken maar!