April
In onderstaande tabel kan je de receptuur vinden van het maandmenu, informatie over de begeleidende wijnen, en een link naar de blog waar je extra tips en trucs kan vinden betreffende de maandmenu's. Ben je op zoek naar kookinspiratie en wil je graag het archief induiken? Je kan in het menu van de website per maand het archief terugvinden.
Jaar | Menu | Documenten |
2024 | Zeeduivel, salade van snijboon en tuinboon met een zoete aardappelcreme* Erwtenvichyssoise met een remoulade van gerookte forel en garnalen Wortelquiche met koriander, salade van groene asperge in zoetzuur marinade, appel, witlof en frambozendressing* Koningsboleten met spitskool en pastinaak Lamsfilet met een korst van basilicum, geconfijte tomaatjes en gegrilde courgettes* Sinaasappelfestijn, abrikozenbavarois, sinaasappelsorbet, geconfijte sinaasappel, meringue met Grand Marnier* |
6 gangen 4 gangen Wijnen Blog |
2023 | Garnaal & komkommer Okonomiyaki Pijlstaart inktvis & paprika Parelgort & biet Lamsbout & raapsteeltjes Yoghurt & aardbeien |
6 gangen 4 gangen Wijnen Blog |
2022 | Lamsbout - Watermeloen - Pesto Coquille – Triple Bier - Lamsoor – Bloemkool - Romanesco Yoghurt-Groenten soep - Voorjaarsgroenten – Kappertjesmayonaise Lamsrack – Pastinaak - Zoete ui - Aubergine Geitenkaas - Veldsla - Bietjes - Peer – Walnoot Meringue | Passievrucht | Mango | Yoghurt-honing ijs | Zure matten |
6 gangen |
2021 | Geen menu | |
2020 | Geen menu | |
2019 | Langoustine | rammenas en raapjes| lamsoor | basilicumolie Lamstartaar | auberginepuree | piccalillyschuim | broodsoldaatje Gele tomatensoep | schapenkaasstengel Zeeduivel | kokkeltjes | paprikacrème | waterkersrisotto | tuinbonen met spekjes Gevulde lamsbout | stampotje raapstelen | sjalotjus | vijgen-basilicumsaus Gestoofde rabarber | geitenkaassijs | obliekrul |
6 gangen |
2018 | “Zand” | Scheermes | Zeekraal | Citrus Dashi | Heilbot | Venkel | Radijs | Prei Kimchi | Paprikacoulis | Gemarineerde groenten Tong | Miso | Topinambur | Aubergine Rouleau van Lam | Fleur de Courgette | Zoete ui | Mikado van aardappel Sabayon en Meringue van Witbier | IJs van Gember & Citroen | Peer |
6 gangen |
2017 | Niven’s Pizza met Meiknolletjes Eenden maagjes met Coquille Gerookte mosselen met Rode Poon Geiten lamsbout met Ratatouille en Polenta Citroengras soepje met Venkel, Appel en Kokos Friese Dumkes |
6 gangen |
2016 | Hollandse garnalen, avocado & yoghurt ‘Rockefeller’ oesters & zeewier Zeebaars in zoutkorst, ratatouille & couscous Appel spoom Lamsrack, voorjaarsgroente & Hasselback Kers & karamel |
6 gangen |
2015 | Ganache van kippenlever, tuinbonen, perzik, ganzenlever en een jus van truffel en lam Coquilles, gamba’s en gekonfijte bataat in schaaldierenbouillon Pieterman, schorsenerenbeignets, stamppot van rucola en peterselieboter Lamshaas, lamsjus, artisjok, sherry, hazelnoot en appel Sorbet van passievrucht, sinaasappel, appel en bleekselderij Eccles cakes, stiltonterrine, compote van peer en gember |
6 gangen |
2014 | Oesters gegratineerd met kalfsmerg en rouleau van kalfslende met gamba Voorjaarssalade met limoenmayonaise en gepocheerd ei Saffraancrème-soep met zalm en amandelstengels Coquilles met krabsalade op een bedje van doperwtencrème met crumble en ajo blanco van hazelnoot Stoof van lamsbout geserveerd als ravioli met een schuim van asperges Rabarber tiramisu |
6 gangen |
2013 | Gerookte zalm, forel en truffel Foie gras, langoustine en rucola Zacht gegaarde roodbaars, sojabonen en radijs Lamshaas, tamarinde en ananas-chutney Époisses, dadel en amandel Chocoladetruffel en kardemom |
6 gangen |
2012 | Mousse van bloemkool met gelei van peterselie en bradoblokjes Makreel met gerookte paprika en rosevalaardappel Groene groentesoep met kaasstengel Mini-bietentaartje met zachte geitenkaas Gekruid speenvarken met lichtzoete dragonsaus op een bedje van andijviestamppot Citroen-meringuepudding |
6 gangen |
2011 | Jacobsschelpdieren met sjalottenpuree en gepeperde mandarijntjes Broccoli-bloemkoolsoep met gerookte forel en grissini Driekleurige visterrine met groentegarnituur Spoom 2011 Lamsschnitzels met mandarijntjes en mandarijnensaus Meringues met mandarijnenijs en mandarijnensiroop |
6 gangen |
2010 | Appelsalade met gekaramelliseerde walnoten en forelmousse Komkommernestje met radijs en kwartelei Soep van pastinaak met krokante bacon en Shiso Purple Aardappelpreirollade met paprikasaus Zeeduivel met tomatensaus en risotto met olijven en basilicum Trio van lamsvlees met voorjaarsgroenten Soep van meloen en dragonsiroop, sorbet van rode grapefruits en venkelchips |
6 gangen |
2009 | Little Gemcupjes met garnalen en mangosalsa Mini-empanada’s Gevulde kastanjechampignons Gegrilde asperges met tonijn Geroosterde – tomatensoep met focaccia Gegrilde Sint Jacobsschelp met pompoen Gevuld lamszadel met courgetteclafoutis Gepocheerde perzik met Pedro Ximénez |
6 gangen |
2008 | Trois amuses Salade tiède au jambon de Parme Potage printanière Calmar aux nouilles noires Gigot d’agneau au citron Gâteau au chocolat à la Sacher |
6 gangen |
2007 | Sushi de pommes aux harengs nouveaux marinés au genièvre Crevettes roses au cheddar et à la mousse d’avocat Filet de mulet à la laitue étuvée et la sauce safran Magrets de canard à la sauce de cidre Gigot d’agneau au jus de menthe et aux chips d’ail Gâteau tiède au chocolat aux tuiles et au coulis de mangue |
6 gangen |
2006 | Œufs de ferme frites au saumon fumé et chicons à la sauce truffée Potage aux fines herbes et aux escargots Lotte de mer poché en purée de poivrons rouges avec une salade aux asperges Poussin sur son lit de lentilles rouges Terrine de brie et de bleu d’auvergne à la gelée de port Tom-pouce au pommes verts et à la mascarpone et sorbet de pommes |
6 gangen |
2005 | Salade au jambon de Bayonne et au fromage de brebis Creme de genouil a une tourelle de thon rouge et de frisee Feuillete de filet de sole et de coquilles Saint Jacques a la sauce saffran Sorbet a l'ananas Canard de barbarie auc carotte a la Vichy et pommes de terre fondantes| Delice au chocolat et creme glacee a la menthe |
6 gangen |
2004 | Timbale tomates a la sauce hollandaise Bisque van scampi Sandre sur son lit de hochepot Cotelettes d' agneau aux corbeilles de legumes Composition de fromages Tuiles, glace a vanille et mousse au chocolat |
6 gangen |
2003 | Souffle d'epinards a la sauce hollandaise Consomme de legumes aux petites boules d'oeufs croustillants Turbot poche a la sauce coco Ballottine de supreme de vollaile aux coeurs d'artichauts et a la polenta frite Jarret d' agneau glace de miel a la sauce masala Gateau glace de paques a la liqueur aux oefs |
6 gangen |
2002 | Salade au rhubarbe et aux supremes de vollaile fumes Creme mousseuse de poivrons au fromage de chevre et au pesto coriandre Portobello marine avec aile de rais et salade rucola Brioche au ris de veau sur son lit de choi pointu Cotelettes de porc au abricots et pommes romarin, oignons farcis et mayonnaise aux herbes Grand dessert aux fruits des bois |
6 gangen |
2001 | Salade de mulet et sa vinaigrette de tapenade et de xeres Creme de cevrettes aux quenelles de vollaile Sandre sur son lit de hochepot au beurre persile Carres d'agneau aux corbeilles de legumes et aux courgettes farcies Paupiette de brie en chou-cabus vert Creme glacee aux epices en croute de pate fillo |
6 gangen |
2000 | Salade de rix sauvage a la sauce aioli Terrine chaud de veau et d'epinards Bisque de scampi Tompouce de fyllo et de saumon et sa sauce sabayon Petit rouleau de veau farci de fruits Tartelette de pommes, glace tarragon et creme anglaise |
6 gangen |