Januari

In onderstaande tabel kan je de receptuur vinden van het maandmenu, informatie over de begeleidende wijnen, en een link naar de blog waar je extra tips en trucs kan vinden betreffende de maandmenu's. Ben je op zoek naar kookinspiratie en wil je graag het archief induiken? Je kan in het menu van de website per maand het archief terugvinden.

Jaar Menu Documenten
2025 Gepofte sjalot met geitenkaas doperwtenvichysoisse en mais 
Lichte erwtensoep met croutons*
Savooiekool gevuld met parelgerstrisotto, belugalinzen en bundelzwammetjes in paddenstoelenroomsaus*
Zacht gegaarde makreel met piccalilly, knolselderij en yoghurt
Roulade de cocquelet farcie, met drie bereidingen van witlof en luchtige puree met ei
Peer, tarte tartin, ijs, oublies, panna cotta, gelei
6 gangen
4 gangen
Wijnen
Blog
2024 Escargots soesjes in beurre cidersaus
Avocado’s, tuinbonen en bosui met gerookte forel*
Uiensoep met batonnets de fromage*
Salade met peer en eendenborst
Tompouce Elzasser zuurkool*
Macademia/foie/vanilleijs*
6 gangen
4 gangen
Wijnen
Blog
2023 Samengesteld door: Wilma de Haas
"Zuurkool"
6 gangen
2022 Geen menu  
2021 Geen menu  
2023 Zuurkool - zalm
Duxelles - roggebrood
Pompoensoep
Courgettemedaillon
Spitskool - varkenshaas
Banaan – specerijen
6 gangen
2019 Makreelsalade met venkel, appel, bieslook en yoghurt
Vichyssoise met waterkers en grote pittige garnalen
Gebakken zeebaars met basilicumsaus
Tompouce met krokante eendenlever met mango en honingsaus
Geglaceerd speenvarken met wijnzuurkool en gebakken ananas
Peperkoekparfait met gekruide sinaasappel en champagne sabayon
6 gangen
2018 Kastanjeblini | gemarineerde biet | pittige kaascrème
Venkelsoep | gerookte schelvisfilet | zeekraal | venkelbroodstengel
Krokante zwarte risotto | scampi | spruitjesblad | pittige citroenaise
Spitskoolrolletjes | spinazie | ricotta |noten |dragonciabatta
Pulled rabbit | worteltjes en doppertjes |abrikozenchutney | kruidenpistou
Panna cotta van witte chocolade | bieten-bramensorbet | bosvruchtencompote | garnituur van fruit en chocolade
6 gangen
2017 Linzen met knoflookschuim en rookvlees
Kroketje van wild, likkepot, biet en appelstroop
Klassieke uiensoep
Soufflé van paddenstoelen, knolselderij en schapenkaas
Captains dinner 2.0
Stickey toffee pudding met karamel-rum ijs
6 gangen
2016 Winterrösti met warm gerookte zalm
Abdij uienquiche
Kastanjesoep
Hert, stamppot boerenkool, bockbier
Cranberrytaart en rood fruit chocoladerotsjes
6 gangen
2015 Aubergine en geitenkaas
Stoofpot met seizoensgroenten
Oester, sla en ansjovis
Schar en pompoen
Eend, cantharel en aardappel
Mango, mandarijn en Earl Grey
6 gangen
2014 Millefeuille van gerookte forel met mierikswortel
Soupe a l'oignon Alsacienne met Flammkuchen
Courgettemedaillon met bietensaus
Elzasser fazant met choucroute
Gateau moelleux au chocolat met frambozen en vanille-ijs
5 gangen + wijnen in menu
 
2013 Parelhoen met cranberry
Notige vissoep
Gebakken brie met knoflook in bladerdeeg met appelstroopgelei
Gegratineerde hamrolletjes met zuurkool en aardappelpuree
Amandeltaart
5 gangen + wijnen in menu
2012 Granité van Bloody Mary
Gebakken coquilles met een feest van schorseneer
Zuurkool op Elzasser wijze bereid (Choucroute à l'Alsacienne)
Crêpes Suzette 2012 van Geert van Hecke 
4 gangen + wijnen in menu
2011 Hutspotsalade met surprisekwarteleitjes en kappertjesmayonaise
Tarte Tatin met rode ui en geitenkaas
Romige knolselderijsoep met paddenstoelen en focacciastengels
Limburgs ”Zoer vleis” met frieten, rode kool met balsamico en appel
Chocolade-amandelpudding met sinaasappel en sinaasappel-yoghurtsorbet 
5 gangen + wijnen in menu
2010   6 gangen
2009   6 gangen
2008   6 gangen
2007   6 gangen
2006   6 gangen
2005   6 gangen
2004   6 gangen
2003   6 gangen
2002   6 gangen
2001   6 gangen
2000   6 gangen

Dit deel van de website is nog in ontwikkeling. In de nabije toekomst komen hier uit voorgaande jaren de menu's voor deze maand te staan.