Januari
In onderstaande tabel kan je de receptuur vinden van het maandmenu, informatie over de begeleidende wijnen, en een link naar de blog waar je extra tips en trucs kan vinden betreffende de maandmenu's. Ben je op zoek naar kookinspiratie en wil je graag het archief induiken? Je kan in het menu van de website per maand het archief terugvinden.
Jaar | Menu | Documenten |
2025 | Gepofte sjalot met geitenkaas doperwtenvichysoisse en mais Lichte erwtensoep met croutons* Savooiekool gevuld met parelgerstrisotto, belugalinzen en bundelzwammetjes in paddenstoelenroomsaus* Zacht gegaarde makreel met piccalilly, knolselderij en yoghurt Roulade de cocquelet farcie, met drie bereidingen van witlof en luchtige puree met ei Peer, tarte tartin, ijs, oublies, panna cotta, gelei |
6 gangen 4 gangen Wijnen Blog |
2024 | Escargots soesjes in beurre cidersaus Avocado’s, tuinbonen en bosui met gerookte forel* Uiensoep met batonnets de fromage* Salade met peer en eendenborst Tompouce Elzasser zuurkool* Macademia/foie/vanilleijs* |
6 gangen 4 gangen Wijnen Blog |
2023 | Samengesteld door: Wilma de Haas "Zuurkool" |
6 gangen |
2022 | Geen menu | |
2021 | Geen menu | |
2023 | Zuurkool - zalm Duxelles - roggebrood Pompoensoep Courgettemedaillon Spitskool - varkenshaas Banaan – specerijen |
6 gangen |
2019 | Makreelsalade met venkel, appel, bieslook en yoghurt Vichyssoise met waterkers en grote pittige garnalen Gebakken zeebaars met basilicumsaus Tompouce met krokante eendenlever met mango en honingsaus Geglaceerd speenvarken met wijnzuurkool en gebakken ananas Peperkoekparfait met gekruide sinaasappel en champagne sabayon |
6 gangen |
2018 | Kastanjeblini | gemarineerde biet | pittige kaascrème Venkelsoep | gerookte schelvisfilet | zeekraal | venkelbroodstengel Krokante zwarte risotto | scampi | spruitjesblad | pittige citroenaise Spitskoolrolletjes | spinazie | ricotta |noten |dragonciabatta Pulled rabbit | worteltjes en doppertjes |abrikozenchutney | kruidenpistou Panna cotta van witte chocolade | bieten-bramensorbet | bosvruchtencompote | garnituur van fruit en chocolade |
6 gangen |
2017 | Linzen met knoflookschuim en rookvlees Kroketje van wild, likkepot, biet en appelstroop Klassieke uiensoep Soufflé van paddenstoelen, knolselderij en schapenkaas Captains dinner 2.0 Stickey toffee pudding met karamel-rum ijs |
6 gangen |
2016 | Winterrösti met warm gerookte zalm Abdij uienquiche Kastanjesoep Hert, stamppot boerenkool, bockbier Cranberrytaart en rood fruit chocoladerotsjes |
6 gangen |
2015 | Aubergine en geitenkaas Stoofpot met seizoensgroenten Oester, sla en ansjovis Schar en pompoen Eend, cantharel en aardappel Mango, mandarijn en Earl Grey |
6 gangen |
2014 | Millefeuille van gerookte forel met mierikswortel Soupe a l'oignon Alsacienne met Flammkuchen Courgettemedaillon met bietensaus Elzasser fazant met choucroute Gateau moelleux au chocolat met frambozen en vanille-ijs |
5 gangen + wijnen in menu |
2013 | Parelhoen met cranberry Notige vissoep Gebakken brie met knoflook in bladerdeeg met appelstroopgelei Gegratineerde hamrolletjes met zuurkool en aardappelpuree Amandeltaart |
5 gangen + wijnen in menu |
2012 | Granité van Bloody Mary Gebakken coquilles met een feest van schorseneer Zuurkool op Elzasser wijze bereid (Choucroute à l'Alsacienne) Crêpes Suzette 2012 van Geert van Hecke |
4 gangen + wijnen in menu |
2011 | Hutspotsalade met surprisekwarteleitjes en kappertjesmayonaise Tarte Tatin met rode ui en geitenkaas Romige knolselderijsoep met paddenstoelen en focacciastengels Limburgs ”Zoer vleis” met frieten, rode kool met balsamico en appel Chocolade-amandelpudding met sinaasappel en sinaasappel-yoghurtsorbet |
5 gangen + wijnen in menu |
2010 | 6 gangen | |
2009 | 6 gangen | |
2008 | 6 gangen | |
2007 | 6 gangen | |
2006 | 6 gangen | |
2005 | 6 gangen | |
2004 | 6 gangen | |
2003 | 6 gangen | |
2002 | 6 gangen | |
2001 | 6 gangen | |
2000 | 6 gangen |
Dit deel van de website is nog in ontwikkeling. In de nabije toekomst komen hier uit voorgaande jaren de menu's voor deze maand te staan.