Oktober

In onderstaande tabel kan je de receptuur vinden van het maandmenu, informatie over de begeleidende wijnen, en een link naar de blog waar je extra tips en trucs kan vinden betreffende de maandmenu's. Ben je op zoek naar kookinspiratie en wil je graag het archief induiken? Je kan in het menu van de website per maand het archief terugvinden.

Jaar Menu (gerechten met een * alleen in het 6-gangenmenu) Documenten
2023 Steak tartaar tomaat met gepocheerd ei*
Gemarineerde langoustines met gegrilde paprika en watermeloen
Bisque van langoustines met vanille en espresso*
Dorade filet met knoflook beurre blanc aardappelchips
Piepkuiken twee bereidingen met paddenstoelen creme
Chocolade taartje met karamel, zeezout en vanille ijs
4-gangen
6-gangen
wijnen
blog
 
2022 Eekhoorntjesbrood met een mousse van Westmalle en een saus van koffie
Soep van aardpeer en roodlof met coquille en hazelnoot
Tijgergarnalen met cantharellen, venkel, knolselderijpuree met een venkelwalnoot vinaigrette
In hooi gerookte eend, pompoengnocchi en -salade en jus van druiven
Bavette met vijgenchutney en shii-takes, pastinaakpuree, geroosterde ui, gemarineerde vijg en een koraal tuille
IJs van geitenyoghurt met sinaasappelkaviaar, duindoornmousse en -compôte, chocolade spongecake en een krokantje van gesuikerd zeewier
6 gangen
2021 Vis in blik: sardinesalade
Topinamboerschuim met porcinipoeder
Paddenstoelenflan met saus van eekhoorntjesbrood
Snoekbaars, zuurkoolvariaties, peer, cantharellen
Kippenhaasjes met morieljes, gerookte aardappelcrème en Old Amsterdam
Appel-cranberry compôte met steranijstopping, bitterkoekjes en kaneelijs
6 gangen
2020 Geen menu  
2019 Consommé van eekhoorntjesbrood met wonton van gekonfijte eend
Tarte flambé met artisjok en oesterzwammen
Gepocheerd eitje met aardappelsalade, spinaziemousseline en morillesaus
Kabeljauwfilet in kruidenkorst met gesauteerde cantharellen
Pork Wellington met wortel, abrikozensaus en knolselderij paddenstoelenpuree
Bombe van kwark, witte chocola en bosbessen, ananas en een steranijssiroop
6 gangen
2018 Mosselen
Bloemkool - Amandel
Octopus
Varkenswang - garnalen
Duif - biet
Gesuikerde groenten – munt ijs - Kadaifi
6 gangen
2017 Visworstjes met zuringsaus
Peterseliewortelsoep met warm gerookte zalm
Koolraap met paddestoelen
Wilde eend met jus van wortel en rode biet
Banaan - kokos - chocolade - rum
Bokkenpootjes
6 gangen
2016 Oestertempura en oestermayonaise
Wentelteefje en gerookte forel
Gekarameliseerde wortelsoep en uiencrème
Zeebaars en anijschampignons
Eens, bataat, biet, kingboleet
Crème brûlée en koekjes
6 gangen
2015 Gestoofde escargots op duxelles
Carpaccio "new style"
Zalmtimbocca "Pineau des Charentes"
Paddenstoelenrisotto
Rollade van kippendij, morieltjes, aardappelrol en romanesco
Kaneelijstaart, wentelteefje en gekaramelliseerde appel
6 gangen
  De menu's van 2000 t/m 2014 worden later nog toegevoegd.