Nieuws en verslagen

Verslag masterclass bonbons maken

Marja Stam
24 april 2016
Masterclass

Op 24 april jl. namen 8 leden en 1 introducé deel aan de masterclass bonbons maken bij Meneer Chocola in Scheveningen.

Ted, een van de twee eigenaren, was geïnstrueerd dat we kookleden van een kookclub waren en dat er dus een tandje bij mocht. In afwijking van zijn gebruikelijke aanpak hebben we chocola getempereerd op de marmeren plaat. Dat is het betere (knoei-)werk. Maar met de duidelijke instructie ging het uiteindelijk prima. Stap voor stap hebben we de harde vormen gevuld met chocola, afgegoten, afgestreken en afgehard in de vriezer. Om ze vervolgens te vullen met verrassende soorten ganache, zoals met dragon en weer af te strijken met chocola. En wat een feest als ze tot slot soepel uit de vormen rollen. Dat gaan we thuis echt vaker doen. De bonbons hebben het overigens niet lang gemaakt…. 
Bekijk hier het fotoverslag.