Integratiediner groot succes!

Integratiediner groot succes!

Elly Hartgring
19 augustus 2017
Verenigingsactiviteit

Het was maar een kort stukje in de zomer nieuwsbrief waarin het integratiediner werd aangekondigd als één van de ambities die onze club wil realiseren om de deuren open te zetten voor een goed doel in de omgeving. 

Toch viel het bericht me op en heb ik een mailtje gestuurd om meer informatie. En die heb ik ontvangen, samen met de uitnodiging om vooral te komen meekoken.

Zaterdag 19 augustus was het dan zover. Een twintigtal statushouders - voornamelijk afkomstig uit Syrië en gehuisvest in Escamp - waren via Vluchtelingenwerk uitgenodigd om met ons te koken.

Op het menu, naast een proeverij met heerlijk Nederlands broodbeleg, allerlei Nederlandse gerechten zoals boerenkoolstamppot met runderrookworst, kapucijnerschotel met piccalilly en zuur, stamppot rauwe andijvie met champignons, pijnboompitten en komijnekaas, nasi goreng met gebakken ui, uitjes, kroepoek, seroendeng, atjar en Oma’s gehaktballen. De nagerechten bestonden uit een keur van lekkere toetjes zoals wentelteefjes, klaargemaakt onder leiding van de tienjarige Nout, aardbeiensorbet en de overbekende griesmeelpudding met rode vruchtensaus.

Het geheel werd besloten met een overheerlijke appeltaart.

Onze gasten waren erg enthousiast en willen graag nog eens komen koken, maar dan Syrische heerlijkheden. Kijk hier voor alle foto's.

Wat mij betreft komt er een vervolg.

Elly Hartgring

Namens het bestuur heel veel dank aan: Gwendolyn Joosten van Vluchtelingenwerk, Heleen en Nout van 't Spijker, Tanja Kraaijeveld, Fons Groen, Janny van der Veen en Hester Groen, Sjanie Pouwe, Elly Hartgring, Katja Logger en Tom van der Geest en Richard Westerhof!

Lees ook wat de Posthoorn over het Integratiediner schrijft.

Graag willen we het volgende onder de aandacht brengen: 
Vluchtelingenwerk is hard op zoek naar vrijwilligers voor met name deze groep statushouders. De meeste mensen zijn net een maandje of twee komen wonen aan de Stadzijde, normaal worden ze gematched aan een sociaal maatje of taalmaatje, voor zowel de aanspraak met Nederlanders als het ondersteunen van de taal, maar helaas is in deze wijk de aanmeldingen van vrijwilligers zeer laag. Als jullie geïnteresseerd zijn, of misschien iemand kennen, schroom dan niet om het Vluchtelingenwerk te laten weten! Het zijn allemaal zulke leuke mensen, die nog wel een klein steuntje in de rug kunnen gebruiken!
Heb je interesse, stuur dan een mail aan Gwendolyn Joosten!