Heisessie bestuur op 9 september

Heisessie bestuur op 9 september

09 september 2017
Verenigingsactiviteit

Op zaterdag 9 september heeft het LAdC-bestuur een middag-heisessie gehouden op onze kooklocatie.  Doel was te evalueren wat we de afgelopen twee jaar met elkaar hebben gerealiseerd, en vooral ook naar voren te kijken aan de hand van de hoofdlijnen Visie 2025 die we 2 jaar geleden hebben opgesteld.

De implementatie van het webplatform heeft tijd en energie gekost van een aantal (bestuurs)leden, maar ondersteunt ons steeds meer in alle processen. Hiermee beheersen we onze verenigingsorganisatie steeds beter.

Dit alles kan natuurlijk niet zonder de bijdragen van heel veel leden (lees vrijwilligers), wat ook de kern is van onze verenigingsstructuur en –cultuur. Dat kunnen we alleen maar volhouden als de belasting van vrijwilligerstaken niet te groot is en we meer vrijwilligers voor dezelfde taken kunnen inzetten. Dat is een blijvend aandachtspunt voor het bestuur.

Dit geldt eveneens voor de bestuursbezetting, waarvoor komend jaar 3 posities vacant komen. Een oproep onder leden heeft nog geen respons opgeleverd, dus gaan we leden nu persoonlijk benaderen.

Daarnaast willen we meer acties ontwikkelen om nieuwe leden te werven. Hoewel we een respectabel aantal leden hebben (270), zijn verschillende kookgroepen onderbezet of kunnen nog aanvullen tot 16 leden, wat de basis is waarop de menu’s en inkoop zijn opgesteld. Door deelnemer-registratie per kookgroep heeft inkoop nu ook meer mogelijkheden om de inkoop van ingrediënten af te stemmen, waarmee we niet alleen kosten kunnen besparen, maar ook duurzamer worden (dus minder weggooien).

Terugkoppeling van de heisessie vindt plaats tijdens de Chefsevaluatie van 18 november en de ALV van maart 2018. 

Het bestuur is ontzettend blij met de initiatieven en bijdragen van alle commissies, met wie we blijven afstemmen over zaken die verbeterd kunnen worden en vernieuwing opleveren. Dit alles met het doel dat alle leden met elkaar nog meer plezier beleven aan hun maandkoken en aanvullende activiteiten, op een unieke locatie met professionele faciliteiten.