Halfjaarlijkse schoonmaak

Halfjaarlijkse schoonmaak

André van der Valk
06 januari 2018
Verenigingsactiviteit

De belangstelling voor de halfjaarlijkse schoonmaak op zaterdag 6 januari ’18 was deze keer overweldigend: maar liefst 14 personen. Bepaald geen overbodige luxe want het wordt toch wel vuil na een half jaar intensief gebruik van onze mooie kooklocatie.

Alle ingrediënten en voorraad kasten worden leeggehaald en grondig gesopt. Alle ingrediënten worden geïnspecteerd of de houdbaarheid nog goed is en weer gesorteerd teruggeplaatst. Alles wordt van z’n plek gehaald en gesopt. Ook worden alle onderdelen van de diverse apparaten bij elkaar gezocht en kleine hulpmiddelen gesorteerd. De kachel en de wasemkap krijgen ook een flinke schoonmaak beurt om alle vettigheid te verwijderen. De diverse machines worden schoongemaakt. Koelkasten worden ook niet vergeten. De vriezer moet nog schoongemaakt worden.

We zijn gestart rond 9 uur met een kopje koffie om even wat bij te praten en kennis te maken met elkaar. We waren met 14 enthousiaste personen: Hans van den Hoek, Theo de Vos, Jan van Teijlingen, Jan-Eric Lübbers, Richard Westerhof, Harm Crouwers, Jan Bijl, Laura Oosterveld, Kees Korteweg, Anna Groeninx van Zoelen, Leon vd Meulen, Bart Brouwer, Jan Maat en ondergetekende. Ino van der Zijden verzorgde de heerlijke lunch met vers gebakken broodjes na afloop van het poetsen.
Een heel gezellig gebeuren waarbij je mede kook vrienden / vriendinnen spreekt die je anders niet zou ontmoeten. Kortom reden om ook eens deel te nemen aan de halfjaarlijkse schoonmaak.

Ik wil allen bedanken voor de inzet en de fijne samenwerking,
André van der Valk. Huismeester