Nieuws en verslagen

“Denk aleer gij doende zijt en doende denk dan nog”

Piet Wesdorp
24 juni 2018
Masterclass

De wijsheid van Guido Gezelle: “Denk aleer gij doende zijt en doende denk dan nog” is volledig van toepassing bij het opmaken van een bord.

Dit bleek tijdens de masterclass “bordopmaak” gegeven door de masters Marja Stam en Marlon Offerman. Aan de hand van het chefexamen-menu van Marja werden we meegenomen, op een interactieve wijze, in de culinaire wereld van hoe maak je een bord op, wat mag wel, wat mag niet en wanneer ziet het er niet uit.
Na een stukje theorie en zelfwerkzaamheid met potlood en papier gingen we aan de slag om met minimaal 4 ingrediënten een bord op te maken om vervolgens individueel te laten zien dat we de theorie in de praktijk konden brengen. Het mooiste bord werd beloond met een fles wijn. Voor resultaat zie de foto’s!
Een prachtige leerzame middag gegeven door en voor leden.
Met hand-outs en you tube filmpjes gingen we huiswaarts met het voornemen in het vervolg vooraf, tijdens en achteraf meer aandacht te schenken aan bordopmaak.

Marja, Marlon en de Masterclasscommissie, het was weer top!