Masterclass Koken met Groenten een succes
Masterclass Koken met Groenten een succes
Op zondag 16 oktober vond - voor het eerst in lange tijd - weer een masterclass plaats voor leden van onze vereniging. De nieuwe masterclasscommissie had een culinaire topper gestrikt voor een masterclass 'koken met groenten': sterrenchef Niven Kunz. Er bleek dan ook véél animo te zijn: maar liefst 24 leden waren aanwezig, naast Niven en de leden van de commissie. Samen maakten we een lunchmenu met zes verschillende gerechten: van gepekelde aubergine met geitenkaas en vijgen tot een crème karamel van pastinaak. Met vier personen per gerecht was het voorbereidend werk te overzien en was er ook tijd om even bij andere gerechten te kijken. Niven was steeds beschikbaar om tips te geven bij de bereiding en hoeveelheden.
Het uitserveren liep gesmeerd en het menu bood een fijne afwisseling van verrassende gerechten, die vrijwel allemaal vegetarisch waren en (volgens ervaringsdeskundigen) bíjna net zo lekker waren als in Nivens restaurant Triptyque. Rond vier uur liep de masterclass ten einde, maar we gingen niet naar huis voordat Niven een demonstratie had gegeven van een toegift die in de smaak viel: gefrituurde en gekarameliseerde olijven. Arbeidsintensief maar absoluut de moeite waard. De overige recepten waren niet al te ingewikkeld ('zonder tierelantijnen en maximaal vier smaken bij elkaar'), waardoor de meeste gerechten ook thuis goed te maken zijn. Dank aan Niven en de masterclasscommissie voor een gezellige en heerlijke middag. En voor wie er niet bij kon zijn: wie weet verschijnen de gerechten ooit nog op een regulier menu - hopelijk dan ook inclusief de olijven!
Meer foto's van deze masterclass kan je vinden op;
Over LAdC - Onze foto's