We have a WINNER, Ready Steady Cook
We have a WINNER, Ready Steady Cook
De Ready steady cook prijs 2024 gaat naar … VR1 de kookgroep van Marja Stam
Velen waren al nieuwsgierig naar de uitslag en sommigen heel nieuwsgierig. Deze liet even op zich wachten, omdat we de prijs willen uitreiken op de avond van de winnaars. Afgelopen vrijdag was het zover, tezamen met Roel Visser van het bestuur, overvielen we de winnaars.
Wat was het leuk om de inzendingen te beoordelen. 5 kookgroepen hebben daadwerkelijk een inzending gedaan, meer dan de helft heeft de ready steady cook kookhandschoen opgepakt. Uit de wandelgangen hoorden we dat sommige groepen hun resultaat niet inzendingswaardig vonden en bij anderen dat ze de mooie creaties liever voor hun zelf hielden.
De RSC commissie heeft de inzendingen beoordeeld op creativiteit, techniek en presentatie. En de absolute winnaar is Vr1 met zowel het mooiste menu als 3 gerechten met de hoogste punten.
Hierbij het READY STEADY COOK MENU VAN VR 1
Amuse Gegratineerde mossel ‘uit het vuistje’
In verse kruiden en wijn gekookte mosselen gegratineerd met een strooisel van peterselie, broodkruim en kaas.
Gang 1 Rolletje vis
Tarbotfilet met daarin gerold haricots verts, gegarneerd met gebakken rode poon, gepofte cherrytomaat, knapperige kappertjes, peterselie-citroenolie.
Gang 2 Pasta carbonara 2.0
Orzo met een 64 graden-eitje gegaard in de sous-vide, met schuim van Parmezaanse kaas en crumble van spek.
Gang 3 Heilbot
gepocheerd in courtbouillon, met een saus van witte wijn, sjalot en crème fraîche, venkel gekaramelliseerd in sinaasappelsap, krokantjes van polenta met spek op twee manieren: met Parmezaan uit de oven en gebakken in de olie, gegarneerd met kruim van geroosterde pistache en dragonolie.
Gang 4 Proeverij van Midden-Oosten tot Japan
In miso gemarineerde portobello’s op een bedje van sla met ingelegde groente, zout en zuur bij elkaar gebracht door een frisse yoghurtsaus, natuurlijk gezoet door geroosterde paprika, tomaat en gepofte knoflook; ‘fingerfood’ huisgemaakte naan flatbread met koriander en komijn.
Gang 5 Pulled beef
van sucade met ingekookte saus op basis van wijn en gerookt spek, gebakken champignons en zilveruitjes, met aardappelkroketje en dopjes erwtenpuree.
Gang 6 zacht sinas-meringue taartje
Bodem van zanddeeg gevuld met sinaasappelcurd met een vleugje citroen en Grand Marnier, voorzien van dopjes licht gebrande meringue, temidden van een strooisel van fijngehakte pistachenootjes.