Zomer menu 2025

Zomer menu 2025

Woensdag 2
23 juni 2025
Maandkoken

Het zomermenu staat online. In juli en augustus wordt een menu gekookt, volgens de creatie van vier creatieve geesten van woensdag 2. Lees hier verder wat de gedachten achter het menu zijn;

Ons menu is een ode aan de stad Den Haag.

Een viering van alles wat de stad te bieden heeft. Van knapperige Westlandse groenten en verse vis uit de Noordzee tot ons geliefde Haagse hopje. Bovendien een reis door de historie van Den Haag: van de Indische hoofdstad van Nederland tot de woonplaats van onze eigen Haagse Harry. Een menu met verrassende twists op klassieke gerechten met een mix van smaken, herkenningen en kooktechnieken.

Gerecht 1: Groenten uit het Westland Dit gerecht is een twist op de “Westlandse groentesalade” van onze lokale groene Michelinster held Niven Kunz. Een kleurrijk scala aan lokale seizoensgroenten wordt bereid tot een frisse zomerse salade. De opmaak wordt het echte feestje, inclusief Westlandse cress en eetbare bloemen.

Gerecht 2: Het Strand Het strandgevoel wordt weergegeven door een basis van “zand” (gemaakt van nori en gemalen noten), daarbovenop een scala aan schelpen inclusief scheermessen, oesters en kleine kokkels. Hiernaast zeekraal en een mooie vinaigrette.

Gerecht 3: De Stad van Haagse Harry Het klassieke broodje ei met ui (Rustaaagh!) wordt op een culinaire manier tot leven gebracht, met de Haagse kleuren geel en groen in de hoofdrol. Een stukje geroosterde brioche, ingesmeerd met een avocadocrème met daarbovenop een compote van gekaramelliseerde ui en een gerookte eidooier. Geserveerd met een gegrilde groene asperge. Afgerond met een toef hollandaise saus en wat cress.

Gerecht 4: De Zee Een gerecht met alles wat de Noordzee ons heeft te bieden. Drie soorten vis met drie bereidingswijzen. Een kabeljauw die gekonfijt wordt (Jonnie Boer), een gebakken zeebaars en een schol die in de sous vide wordt gegaard. Het geheel wordt geserveerd met een salsa van tomaat en venkel.

Gerecht 5: Indische Stad Omdat Den Haag de Indische hoofdstad van Nederland is, kan een rijsttafel niet ontbreken. Wij hebben gekozen voor een mini versie, die het pittige hoogtepunt van de avond wordt, zonder te vullend te zijn. De Rendang is een vegetarische twist en wordt gemaakt met jackfruit, daarnaast gele Nasi kuning, Sate Jamur - met kastanje champignons, Sambal Goreng Buncis - pittige sperzieboontjes met tahu en natuurlijk een zelfgemaakte Atjar Tjampoer - voor de mooie zuren.

Gerecht 6: Aups, ik hep ut toetsje late klettere Een Haagse variant op Massimo Bottura’s klassiek “Oops! I dropped the lemon tart”. Als basis een bolletje yoghurt-honing ijs, dan stukken arretjescake eromheen, daaroverheen een goede klets Haagse Bluf en afgemaakt met Haagse hopjes mascarpone en vers fruit. Het dessert wordt geserveerd met een klein glaasje Haagse Bagguuh van distilleerderij Van Kleef.