Nieuws en verslagen
Gefilterd op kenmerk: Maandkoken
In januari koken we traditiegetrouw een eenvoudig menu omdat de maand December luxueus is geweest. De eenvoud hebben gevonden door dicht bij huis te blijven. We hopen dan ook dat ‘Van eigen bodem’ kookplezier én een smakelijk geheel oplevert.Lees meerJanuari 2025 menu online
19 december De Ready steady cook prijs 2024 gaat naar … VR1 de kookgroep van Marja StamLees meerWe have a WINNER, Ready Steady Cook
02 december Het december 2024 menu is opgesteld door Raymund Zinck. Dit menu is geinspireerd op gerechten van Tanja Grandits (Restaurant Stucki**, Basel – Zwitzerland) die beroemd is voor haar voorliefde voor het subtiel verwerken van kleuren in haar gerechten.Lees meerDecember 2024 menu online
24 november We laten de zomer nog niet helemaal los, maar we gaan ook weer richting de herfst. Het septembermenu staat nu weer online en zo te lezen, past het perfect bij deze overgang!Lees meerSeptembermenu online
29 augustus Regelmatig worden stickets, elastiekjes, botten, visgraten en schelpen in het groenafval aangetroffen. Dit komt nu zo vaak voor dat het voor Jos van der Knaap onwerkbaar wordt waardoor hij nu overweegt te stoppen. Lees meerDringend verzoek scheiden groenafval
15 maart Het maart menu is een menu met groente in de hoofdrol. Sommige gangen hebben vis (en 1 keer vlees), maar dat is dan niet meer dan een accent om de groente goed uit de verf te laten komen.Lees meerMaart menu online
28 februari We zijn op zoek naar menu-ontwerpers! Lees meerMenu-ontwerpers gezocht
01 oktober Het Japanse menu van de maand juni spreekt tot de verbeelding. Langs allerlei kanten worden er foto's gedeeld met de samensteller Henri van Dun, maar ook tussen de groepen worden met veel trots de tafel en de verschillende gerechten gepresenteerd. We delen graag een aantal van deze foto's met jullie. Lees meerFoto’s van het juni menu
22 juni De menu’s die Les Amis de Cuisine serveert vinden hun grondslag in de Franse keuken met uitzondering van het juni menu dat een internationaal karakter draagt. Het thema van het juni menu voor 2023 is Japan. Als introductie op het menu volgt hier wat informatie over de Japanse eetcultuur en de etiquette.Lees meerJuni 2023 Japanse gerechten
21 mei In de banner bij deze opmerking vinden we een foto van een paasstol uit het archief. Vandaar een foto die wat ouder is en dus helaas wat korrelig van kwaliteit. Hij zal er vast niet minder om gesmaakt hebben.Lees meerApril menu online
20 maart Met de komst van februari is het weer tijd voor een nieuw menu. Hij was al een tijdje zichtbaar onder de menu's van februari, maar vandaag dan de aankondiging op de voorpagina! En het is een erg speciaal menu. Het is samengesteld door Wilma de Haas en Mario Stoel, in de piek van de coronatijd. Ze besloten een menu samen te stellen uit de absolute top van de winterklassiekers die voorheen binnen Les Amis al eens de revue gepasseerd zijn. Leden die wat langer lid zijn zullen ze misschien wel herkennen en krijgen de kans om nogmaals te genieten. En de vele nieuwe leden zullen versteld staan van een menu waarvan de gangen al flink beproefd zijn. Een prachtig maandmenu!Lees meerFebruari
01 februari Dankzij het succes van de open dag, de instapkookgroep en het harde werken van onze ledenadministratie is vanaf 19 januari is onze vereniging een kookavond rijker; Donderdag 3. Uniek is hoe deze groep begint; De gemengde groep bestaat uit 5 leden die na de instapkookgroep geen afscheid konden nemen van onze vereniging en maar liefst 10 nieuwe introkokers. De avond zal genieten van de bezielende leiding van Tom, Fred en Fred. Zij zullen elkaar afwisselen. Donderdag 3 gaat het 6 gangen menu koken en er is nu al een wachtlijst voor deze groep!Lees meerNieuwe kookavond
16 januari In juni hebben we traditioneel een land als thema voor het maandmenu. Dit jaar is dat India. Een prachtige menu van Wilma de Haas met bijpassende wijnen geselecteerd door onze wijncommissie. Hierbij de link naar de menu's en wijnen:Lees meerMaandmenu juni gestart met thema: India
06 juni Het maandmenu van februari is opgesteld door Henri van Dun met zijn zoon Sean. Het menu is geinspireerd door gerechten die geserveerd worden in de volgende Haagse restaurants:Lees meerMaandmenu en wijnen februari nu online!
31 januari Een hartelijk welkom voor onze nieuwe leden! We wensen jullie heel veel plezier bij Les Amis de Cuisine!Lees meerWelkom nieuwe leden
01 januari Een hartelijk welkom voor onze nieuwe leden! We wensen jullie heel veel plezier bij Les Amis de Cuisine!Lees meerWelkom nieuwe leden!
01 november Een hartelijk welkom voor onze nieuwe leden! We wensen jullie heel veel plezier bij Les Amis de Cuisine!Lees meerWelkom nieuwe leden!
01 september In het AD van 1 juli staat een artikel over LAdC. Hiervoor is de journalist en fotograaf op bezoek geweest bij di4!Lees meerLAdC in de krant
01 juli Een hartelijk welkom voor onze nieuwe leden! We wensen jullie heel veel plezier bij Les Amis de Cuisine!Lees meerWelkom nieuwe leden
02 juni Een hartelijk welkom voor onze nieuwe leden! We wensen jullie heel veel plezier bij Les Amis de Cuisine!Lees meerWelkom nieuwe leden
06 april Een hartelijk welkom voor onze nieuwe leden! We wensen jullie heel veel plezier bij Les Amis de Cuisine!Lees meerWelkom nieuwe leden!
05 februari De eerste keer gemengd koken met een 4-gangen menu een groot succes!Lees meerMa3D is gestart !
14 november Op maandag 14 november start de nieuwe daggroep ma3D onder leiding van Wilma de Haas en Annelène van Eijndhoven.Lees meerStartende daggroep ma3D is vol!
09 november In het AD van 29 oktober staat een artikel over LAdC. Hiervoor is de journalist en fotograaf op bezoek geweest bij vr2D.Lees meerLAdC in de krant
29 oktober Ja, er werd door één van ons een geweldig evenement georganiseerd waar nog lang over zal worden gesproken.Lees meerWO3 gaat een dagje op stap
10 februari