Op 22 september jongstleden werd een nieuwe Masterclass Wijn gehouden. lees hier verder.
Cressperience Koppert Cress
Geplaatst: 17 september 2025
Op 8 september waren wij te gast in Monster bij KoppertCress voor een de circa kleine 3 uur durende Cressperience, proeverij en rondleiding door de kassen. Er waren een 30tal leden aanwezig vanuit Les
Terugblik masterclass de kunst van het bereiden van ambachtelijk ijs (met foto!)
Geplaatst: 11 juli 2025
Op de hete zaterdag van 28 juni hebben verschillende leden onder leiding van Jan Boeren, le-cuisinier.nl zich verdiept in het maken van ambachtelijke ijsjes. Ook hebben we tips meegenomen die alle koo
Masterclass Wijn
Geplaatst: 29 juni 2025
Op maandag 22 september organiseert onze Masterclasscommissie samen met onze huisleverancier van Dop, exclusief voor onze leden een Masterclass Wijn.
Save the date! Zondagmiddag 24 november 2024
Geplaatst: 29 juli 2024
Zondagmiddag 24 november vindt er een masterclass/workshop plaats waarbij alle aspecten van het SOUS-VIDE koken aan de orde komen. Voor veel koks nog steeds een bereidingswijze die in de hobbykeuken w
Masterclass Dish Development
Geplaatst: 09 juli 2024
Een prachtige masterclass voor (toekomstige) chefs en eenieder die zijn menuvaardigheden wil vergroten! De ticketverkoop voor de masterclass Dish Development, start op woensdag 10 juli om 19:00.
Terugblik rondleiding Stadswijngaard
Geplaatst: 30 juni 2024
Zondagmiddag 23 juni was een heerlijke dag voor een rondleiding in de Stadswijngaard. Een stralend zonnetje en iedereen had er zin in.
Vooraankondiging Masterclass
Geplaatst: 23 juni 2024
Altijd al eens zelf willen leren ontbenen en paté willen maken? In deze masterclass bij Stijlslagerij Englebert bestaat die mogelijkheid. Lees hier verder!
Terugblik MC zalmfileren
Geplaatst: 18 december 2023
Door de mastercommissie werd donderdag 14 december jl een oude klassieker van stal gehaald: Zalm fileren in Katwijk aan zee. En hoewel we als vereniging hier eerder te gast waren, bleek de belangstell
Masterclass “de verleiding van chocolade”
Geplaatst: 15 oktober 2023
Graag nodigen we je uit voor de masterclass De verleiding van chocolade op zondag 3 december van 13.00uur tot 17.00uur op de kooklocatie Kerketuinen.
Masterclass Zalm!
Geplaatst: 10 oktober 2023
Graag nodigen wij jullie uit voor de masterclass “Zalm” op donderdag 14 december 2023 van 19.30-22.00 te Katwijk, onder begeleiding van professionele visfileerders en op locatie bij een vis-fileerbedr
Masterclass Wijn en Spijs
Geplaatst: 10 augustus 2023
De inschrijving voor de Masterclass Wijn en Spijs is geopend. Onder aankomende activiteiten en in de laatste nieuwbrief vind je een link om je op te geven!
Op zondag 11 december wordt alweer de tweede masterclass georganiseerd. Dit keer wordt het thema Kerstgebak. De kosten bedragen €45 inclusief btw.
Masterclass Koken met Groenten een succes
Geplaatst: 24 oktober 2022
Op zondag 16 oktober vond - voor het eerst in lange tijd - weer een masterclass plaats voor leden van onze vereniging. De nieuwe masterclasscommissie had een culinaire topper gestrikt voor een masterc
Kickoff Masterclass seizoen 2022/2023
Geplaatst: 12 september 2022
Masterclass Koken met Groenten
Masterclass Wijn en Spijs
Geplaatst: 24 februari 2019
Wijn en spijs combineren
Een kwestie van oefenen en een eigen data base opbouwen
“Denk aleer gij doende zijt en doende denk dan nog”
Geplaatst: 24 juni 2018
De wijsheid van Guido Gezelle: “Denk aleer gij doende zijt en doende denk dan nog” is volledig van toepassing bij het opmaken van een bord.
Hou het scherp!
Geplaatst: 06 mei 2018
"Hou het scherp" was niet bepaald hou het kort. Een wereld apart waarin de deelnemers werden meegenomen in een rondleiding door Bas Winkel over de metallurgie, de soorten messen, en de wijze van behan
Mag het een grammetje minder?
Geplaatst: 18 februari 2018
"Een gezond lichaam kan gemiddeld 3 gram zout per 24 uur verwerken en we eten gemiddeld 9 gram per dag".
Masterclass Kerstgebak: een Geweldige Ervaring!
Geplaatst: 10 december 2017
Een uitstekende gelegenheid om de technieken te leren om traditionele kerst lekkernijen te maken.
Frans koken met Aziatische accenten
Geplaatst: 29 oktober 2017
Met 16 personen een fantastische masterclass gehad van Bas Winkler (restaurant Ratu Raja).
Masterclass Tartelettes
Geplaatst: 21 april 2017
Op 21 april 2017 hebben 8 kookleden zich bekwaamd in het maken van kleine taartjes (tartelettes). De masterclass werd begeleid door Marja Stam (chef vr1) en ondersteund door Marlon Offerman (wo1).
Masterclass Verse worst
Geplaatst: 26 maart 2017
Zondag 26 maart 2017 leerden we worst maken onder leiding van Yoast, ofwel meneer Wateetons. Vet, vlees, kruiden, en alle andere ingrediënten, weegschaaltjes en ook de gehaktmolens bracht Yoast allema