Nieuws en verslagen
Gefilterd op kenmerk: Masterclass
Zondagmiddag 24 november vindt er een masterclass/workshop plaats waarbij alle aspecten van het SOUS-VIDE koken aan de orde komen. Voor veel koks nog steeds een bereidingswijze die in de hobbykeuken wat onderbelicht blijft. Lees meerSave the date! Zondagmiddag 24 november 2024
29 juli Een prachtige masterclass voor (toekomstige) chefs en eenieder die zijn menuvaardigheden wil vergroten! De ticketverkoop voor de masterclass Dish Development, start op woensdag 10 juli om 19:00.Lees meerMasterclass Dish Development
09 juli Zondagmiddag 23 juni was een heerlijke dag voor een rondleiding in de Stadswijngaard. Een stralend zonnetje en iedereen had er zin in. Lees meerTerugblik rondleiding Stadswijngaard
30 juni Altijd al eens zelf willen leren ontbenen en paté willen maken? In deze masterclass bij Stijlslagerij Englebert bestaat die mogelijkheid. Lees hier verder!Lees meerVooraankondiging Masterclass
23 juni Door de mastercommissie werd donderdag 14 december jl een oude klassieker van stal gehaald: Zalm fileren in Katwijk aan zee. En hoewel we als vereniging hier eerder te gast waren, bleek de belangstelling nog steeds groot. 26 Les Amis-leden leerden hier de fijne kneepjes van het vak. We hebben verschillende leden moeten teleurstellen omdat de masterclass snel volgeboekt was. Een enorme zalm van zo'n 5 kg werd terplekke van zijn schubben, vel en graten ontdaan. Een deel van de vis werd dezelfde avond nog gerookt gegeten en als sashimi verobberd met een glaasje wijn, maar het grootste gedeelte ging mee naar huis. Als filet en gravad lax zullen ze tijdens de kerstdis compleet tot hun recht komen. Het was in de koelcellen van Schuitemakers vis koud, maar het was ook een heerlijke en gezellige avond!Lees meerTerugblik MC zalmfileren
18 december Graag nodigen we je uit voor de masterclass De verleiding van chocolade op zondag 3 december van 13.00uur tot 17.00uur op de kooklocatie Kerketuinen.Lees meerMasterclass “de verleiding van chocolade”
15 oktober Graag nodigen wij jullie uit voor de masterclass “Zalm” op donderdag 14 december 2023 van 19.30-22.00 te Katwijk, onder begeleiding van professionele visfileerders en op locatie bij een vis-fileerbedrijf in Katwijk aan Zee.Lees meerMasterclass Zalm!
10 oktober De inschrijving voor de Masterclass Wijn en Spijs is geopend. Onder aankomende activiteiten en in de laatste nieuwbrief vind je een link om je op te geven!Lees meerMasterclass Wijn en Spijs
10 augustus update: GEANNULEERD WEGENS ONVOLDOENDE AANMELDINGENLees meerMasterclass van varken tot worst
22 februari Op zondag 11 december wordt alweer de tweede masterclass georganiseerd. Dit keer wordt het thema Kerstgebak. De kosten bedragen €45 inclusief btw.Lees meerMasterclass Kerstgebak - Update!
11 november Op zondag 16 oktober vond - voor het eerst in lange tijd - weer een masterclass plaats voor leden van onze vereniging. De nieuwe masterclasscommissie had een culinaire topper gestrikt voor een masterclass 'koken met groenten': sterrenchef Niven Kunz. Er bleek dan ook véél animo te zijn: maar liefst 24 leden waren aanwezig, naast Niven en de leden van de commissie. Samen maakten we een lunchmenu met zes verschillende gerechten: van gepekelde aubergine met geitenkaas en vijgen tot een crème karamel van pastinaak. Met vier personen per gerecht was het voorbereidend werk te overzien en was er ook tijd om even bij andere gerechten te kijken. Niven was steeds beschikbaar om tips te geven bij de bereiding en hoeveelheden.Lees meerMasterclass Koken met Groenten een succes
24 oktober Masterclass Koken met GroentenLees meerKickoff Masterclass seizoen 2022/2023
12 september Heerlijke wijnen en fantastische gerechten, wat een plezier op deze zondagmiddag bij de masterclass Wijn en Spijs! Tanja Wesselius Lees meerMasterclass Wijn en Spijs
24 februari De wijsheid van Guido Gezelle: “Denk aleer gij doende zijt en doende denk dan nog” is volledig van toepassing bij het opmaken van een bord.Lees meer“Denk aleer gij doende zijt en doende denk dan nog”
24 juni "Hou het scherp" was niet bepaald hou het kort. Een wereld apart waarin de deelnemers werden meegenomen in een rondleiding door Bas Winkel over de metallurgie, de soorten messen, en de wijze van behandelen/onderhouden en slijpen.Lees meerHou het scherp!
06 mei "Een gezond lichaam kan gemiddeld 3 gram zout per 24 uur verwerken en we eten gemiddeld 9 gram per dag".Lees meerMag het een grammetje minder?
18 februari Een uitstekende gelegenheid om de technieken te leren om traditionele kerst lekkernijen te maken.Lees meerMasterclass Kerstgebak: een Geweldige Ervaring!
10 december Met 16 personen een fantastische masterclass gehad van Bas Winkler (restaurant Ratu Raja).Lees meerFrans koken met Aziatische accenten
29 oktober Op 21 april 2017 hebben 8 kookleden zich bekwaamd in het maken van kleine taartjes (tartelettes). De masterclass werd begeleid door Marja Stam (chef vr1) en ondersteund door Marlon Offerman (wo1).Lees meerMasterclass Tartelettes
21 april Zondag 26 maart 2017 leerden we worst maken onder leiding van Yoast, ofwel meneer Wateetons. Vet, vlees, kruiden, en alle andere ingrediënten, weegschaaltjes en ook de gehaktmolens bracht Yoast allemaal zelf mee.Lees meerMasterclass Verse worst
26 maart Op zondag 5 juni vond de masterclass ""Moleculaire en andere moderne Kooktechnieken" plaats met Pim Smit (lid van wo 3) en Raymund Zinck (lid van do1).Lees meerVerslag masterclass moleculaire en andere moderne kooktechnieken
05 juni Met een select gezelschap van drie leden zijn we op 1 mei jl. een hele middag in onze kooklocatie aan de slag geweest met het fotograferen van door onszelf opgemaakte bordjes.Lees meerVerslag masterclass food fotografie
01 mei Op 24 april jl. namen 8 leden en 1 introducé deel aan de masterclass bonbons maken bij Meneer Chocola in Scheveningen.Lees meerVerslag masterclass bonbons maken
24 april