Geschiedenis

In 1975 is de Haagsche kookclub “Les Amis de Cuisine” gestart. Een aantal mannen had in een publicatie gelezen over een kookclub in Maasbree, Limburg en “na een bezoek aan deze club door twee hobbykoks laaide het enthousiasme op om in het westen eveneens zo’n kookclub op te richten.” Zo gezegd, zo gedaan. En dat was dus het begin van onze vereniging.

In die beginjaren, tussen '76 en '79, werd er gekookt in Huishoudschool “de Springplank”.

Daarna  werd er tussen '79 en '89 gekookt in het Parkhotel in de Molenstraat. Gekookt werd er in de oude ontbijtkeuken en gegeten in de prachtige eetzaal de “Queens Garden”, met inderdaad uitzicht op de paleistuinen. Het ledental was inmiddels gegroeid naar 25.

Parkhotel, Queens Garden

Toen het Parkhotel in '89 grondig werd verbouwd, moest de vereniging op zoek naar een nieuwe locatie en werd onderdak gevonden in Huize Royal, een bejaardencentrum in Scheveningen. Doordat de sfeer daar veel minder was dan in het Parkhotel werd al snel naar een nieuwe locatie gezocht en die werd in 1993 gevonden in de Valeriusstraat.

 

Het ledenaantal steeg vervolgens al snel naar 130, om daarna door te groeien naar ongeveer 270.

In totaal is er 20 jaar op de Valeriusstraat gekookt en met name tijdens de laatste jaren daarvan werd het geluid voor een nieuwe of vernieuwde kooklocatie steeds harder. Na ampel beraad werd de beslissing genomen te gaan verhuizen en zijn we in september 2013 terecht gekomen in onze huidige locatie op de Kerketuinen.