September

In onderstaande tabel kan je de receptuur vinden van het maandmenu, informatie over de begeleidende wijnen, en een link naar de blog waar je extra tips en trucs kan vinden betreffende de maandmenu's. Ben je op zoek naar kookinspiratie en wil je graag het archief induiken? Je kan in het menu van de website per maand het archief terugvinden.

Jaartal Menu Documenten
2024 Torentje van zeebaars, garnalen, groenten, salsa verde Ligurië
Bouillon van tomaat, mozarella, brioche, balsamico*
Gebakken avocado met mais, chili, vadouvan, jalapeno
Kabeljauw, kokkels, hollandaisesaus, taggliatelle*
Konijnstoof met pruimen, bulgur, rode kool, sinaasappel*
Bavarois van kwark, gebruind schuim en ananas*
6-gangen
4-gangen
wijnen
blog
2023 Sardine met wentelteefjes van ontbijtkoek, brunoise groentes, peterselieolie, vadouvansaus en geroosterde hazelnoot*
Bisque van Hollandse garnalen met kabeljauw, watercress en citroen- kafir limeschuim
Risotto met topinamboer, paddenstoelen, groene asperges en gefrituurde topinamboer*
Rogvleugel, beurre noisette, artisjokken, mousseline en zeekraal
Lam met jus van Kompaan, parelgort, gedroogde appel en tuinbonen*
Sous-vide abrikoos honing amandel Limoen financier en umur yoghurtijsje*
6-gangen
4-gangen
wijnen
blog
 
2022 Salade van tartaar van tomaat – venkelsinaasappelpuree – babygem
Avocado-komkommersoep – wortelgelei – gepofte wilde rijst
Bisque – langoustine – mais – zeekraal – salsa verde
Gevulde kwartel – risotto – vijgen
Iberico secreto – fondant aardappel – prei – romesco
Cornflakes ijs – watermeloen – salted caramel
6-gangen
4-gangen
wijnen
 
2021 Kippenlevermousse met kerrie koekjes
Gerookte Heilbot met zwarte knoflookcrème
Open ravioli met langoustines, venkel en wilde spinazie
Meloensoep met champagnesabayon
Kalfwang met artisjok, tuinbonen en basilicummayonaise
Dessert van misopeer met zwart sesam ijs en karamelsaus
6-gangen
4-gangen
wijnen
 
2020 Cocktail van Gemberbier / champagne | Gin-Tonic | Zalm | Watermeloen
Griekse Salade Remake
Octopus Escabeche Style – Gegrilde Octopus – Miso – Zeewier
Risotto – Tarbot in het Groen
Bavette Tonnato – Wortel - Gratin – Kappertjes
Steenvruchten – Griekse Yoghurt – Honing - Pistache
6 gangen
2019 Aardappel - zalm
Bisque - kabeljauw
Coquilles - groente bereidingen
Lam – couscous
Gegrilde vijg - kaas
Mango - citrus
6 gangen
2018 Makreel – venkel – mierikswortel
Langoustine – quinoa – snijboon
Griet – fregola – sojaboon
Picanha – Lavas
Komkommer – appel – yuzu
Kersen – vanille – pistache
6 gangen
2017 Taartje van langoustine
Tonijn en makreel
Anjouduif, mais, biet en granen
Bavette, pompoen en bonen
Chipolatataartje
6 gangen
2016 Rettich pakketjes met garnalen en paprika mayonaise
Salade van Scheermessen en kalfstartaar
Kippenleverparfait
Ganzenborst in kruidenkorst
Kaas plankje Cees Holtkamp
Venkel – drop – anijs dessert
6 gangen
2015 Carpaccio van rode biet
Curry cappuccino met garnalenspies
Quenelle van zeebaars
Gerookte-tomatensorbet met panna cotta
Kangoeroe op een bedje van geroosterde groenten
Citrusdessert met earl grey
6 gangen
2014 Inktvispasteitjes met tomaten-mosterd mayonaise
Terrine van gambaís met paprikasaus
Kip met specerijen en gestoofde aubergine
Aardappelgnocchi met eekhoorntjesbrood, tomaat en peterselie
Gestoofde runderwang met preiharten en madera-morillejus
Worteltaartje met karamel-whiskeysaus en pecannoten
6 gangen
2013 Gegrilde en gemarineerde coquille, bloemkool en zeekraal
Gepocheerde snoekbaars, komkommer en vongolejus
Geroosterde zwezerik, walnoot en bloedworst
Geroosterde hertenfilet, mousseline en rode kool
Pecorino, paprika en rucola
Sinaasappel, kokos en kardemom
6 gangen
2012 Dillesoezen met mayonaise en gerookte forel met waterkers
In tempura gebakken gamba’s met inktvisinkt en courgette-mosselsaus
Courgettesoep met pesto van waterkers en pecorino
Scholfilet met eekhoorntjesbrood-cantharellen-kokkels
Steak tartaar met zelfgemaakte frites en gemengde salade
Savarin van mango met meloen en basilicumstroop
6 gangen
2011 Gazpacho met een vleugje serrano en Thaise kip met avocadomayonaise
Tartaar van tonijn met een sorbet van rucola en een salade van venkel
Pompoensoep met gamba’s en koriander
Scholfilet uit de oven met paling en doperwtensaus
Nootjes van springbok met een mousseline van knolselderij, rode wijnsaus en een tempura van witte asperges
Sneeuweieren met kokos en bessencoulis
6 gangen
2010 Proeverij van 3 hapjes met Cress
Picatta van Geitenkaas met rucolapesto
Zalmsaltimbocca met Sechuan Cress en saus van Pineau de Charente
Ravioli met garnalen en garnalensaus en Borage Cress
Lamskoteletjes met aardappelpoffertjes, bieslookolie en Tahoon Cress
Mousse van witte chocolade met Sambuca, aardbeien en Limon Cress
6 gangen
2009 Amuse de lasagne vert au filet d’hareng saur
Crème de chicorée
Tartelette de champignons de bois à la fromage de chèvre
Bar de mer en croûte de sel
Cuisses de lapin étuvées à la moutarde grosse et à l’orange
Pudding à la Reine
6 gangen
2008 Paddestoelen amuses
Gevulde artisjokken
Langoustinnebouillon met gedroogde tomaat en basilicum
Kabeljauw met visvelouté
Nootjes van hertenkalf met witte druiven en knolselderijpuree
Crostata met mango-ijs
6 gangen
2007 Terrine de moules aux tomates marinés et à la sauce tartare
Saucisse de poireau, de pomme et de truffe aux coquilles frites et sauce bâtarde
Potage de poivrons à la glace de moutarde et à l’huile basilic
Filet de plie en croûte de tomates sèches à la mayonnaise au cerfeuil et à la ciboulette
Cailles aux gnocchi aux herbes et à la sauce moutarde
Bombes de crème au chocolat aux lasagne de mangue et de mousse au chocolat
6 gangen
2006 Coquilles st. Jacques grillées à l’émulsion de carottes fumés
Foie et magret de canard sur toast de pain sucré
Crème de concombre
Rouget cuit et anguille caramélisée à la purée de pommes et de roquette
Mousse de fromage de ferme
Carpaccio de figues à la crème glacée de mascarpone
6 gangen
2005 Coquilles grillées à la salade agrume et au sabayon pamplemousse
Tartelette à la dinde fumée au brocoli et aux myrtilles
Potage de tomates et de poivrons au puré basilic
Terrine de chèvre aux aubergines et au caviar de poivrons rouges
Filet de saint-pierre et palourdes à la salicorne et aux quenelles de pommes
Tarte aux raisins
6 gangen
2004 Amuse d’une huitre pochée et sa sauce vin blanc
Crème de panais et d'olives à l'Italienne
Mulet rouge au tagliatelle et sa sauce noire
Turbot aux tomates et au saumon fumé
Deux fromages frits et coulis de fraises
Pouding de macarons et glace au pêches
6 gangen
2003 Salade aux langoustines en croûte
Oeufs en cocotte aux Champignons de bois
Potage de fromage et de vin blanc
Lotte de mer grillée et flan d'épinards
Filet de bœuf poché et mousseline de pommes, chicorée frite, ragoût de champignons
Marquise au chocolat et glace de yaourt et compote de canneberges
6 gangen
2002 Soufflé d'artichauts à la sauce cerfeuil
Crème de panais et d'olives à l'Italienne
Sardines farçies avec couscous à la menthe
Confiture de tomates et de bière, huile basilic et sorbet aux herbes
Étuvée de porc et de coques à la Portugaise
Glace aux pêches avec biscuit d'amandes et pêches pochées
6 gangen
2001 Ris de veau et sa sauce pommes et calvados
Crème de cresson
Mulet rouge au tagliatelle et sa sauce noire
Sorbet de légumes
Suprèmes de pintade farçies de duxelles des champignons
Poire en chocolat et tuiles au sorbet de poire
6 gangen
2000 Salade tiède de magret de canard fumé
Crème de cerfeuil au ris de veau
Darne de saumon en croûte de pommes de terre
Sorbet de miel et de lavende
Selle d’agneau au fenouil et aux tomates Sauce anis étoilé
Beignets de crottins
6 gangen