September
In onderstaande tabel kan je de receptuur vinden van het maandmenu, informatie over de begeleidende wijnen, en een link naar de blog waar je extra tips en trucs kan vinden betreffende de maandmenu's. Ben je op zoek naar kookinspiratie en wil je graag het archief induiken? Je kan in het menu van de website per maand het archief terugvinden.
Jaartal | Menu | Documenten |
2024 | Torentje van zeebaars, garnalen, groenten, salsa verde Ligurië Bouillon van tomaat, mozarella, brioche, balsamico* Gebakken avocado met mais, chili, vadouvan, jalapeno Kabeljauw, kokkels, hollandaisesaus, taggliatelle* Konijnstoof met pruimen, bulgur, rode kool, sinaasappel* Bavarois van kwark, gebruind schuim en ananas* |
6-gangen 4-gangen wijnen blog |
2023 | Sardine met wentelteefjes van ontbijtkoek, brunoise groentes, peterselieolie, vadouvansaus en geroosterde hazelnoot* Bisque van Hollandse garnalen met kabeljauw, watercress en citroen- kafir limeschuim Risotto met topinamboer, paddenstoelen, groene asperges en gefrituurde topinamboer* Rogvleugel, beurre noisette, artisjokken, mousseline en zeekraal Lam met jus van Kompaan, parelgort, gedroogde appel en tuinbonen* Sous-vide abrikoos honing amandel Limoen financier en umur yoghurtijsje* |
6-gangen 4-gangen wijnen blog |
2022 | Salade van tartaar van tomaat – venkelsinaasappelpuree – babygem Avocado-komkommersoep – wortelgelei – gepofte wilde rijst Bisque – langoustine – mais – zeekraal – salsa verde Gevulde kwartel – risotto – vijgen Iberico secreto – fondant aardappel – prei – romesco Cornflakes ijs – watermeloen – salted caramel |
6-gangen 4-gangen wijnen |
2021 | Kippenlevermousse met kerrie koekjes Gerookte Heilbot met zwarte knoflookcrème Open ravioli met langoustines, venkel en wilde spinazie Meloensoep met champagnesabayon Kalfwang met artisjok, tuinbonen en basilicummayonaise Dessert van misopeer met zwart sesam ijs en karamelsaus |
6-gangen 4-gangen wijnen |
2020 | Cocktail van Gemberbier / champagne | Gin-Tonic | Zalm | Watermeloen Griekse Salade Remake Octopus Escabeche Style – Gegrilde Octopus – Miso – Zeewier Risotto – Tarbot in het Groen Bavette Tonnato – Wortel - Gratin – Kappertjes Steenvruchten – Griekse Yoghurt – Honing - Pistache |
6 gangen |
2019 | Aardappel - zalm Bisque - kabeljauw Coquilles - groente bereidingen Lam – couscous Gegrilde vijg - kaas Mango - citrus |
6 gangen |
2018 | Makreel – venkel – mierikswortel Langoustine – quinoa – snijboon Griet – fregola – sojaboon Picanha – Lavas Komkommer – appel – yuzu Kersen – vanille – pistache |
6 gangen |
2017 | Taartje van langoustine Tonijn en makreel Anjouduif, mais, biet en granen Bavette, pompoen en bonen Chipolatataartje |
6 gangen |
2016 | Rettich pakketjes met garnalen en paprika mayonaise Salade van Scheermessen en kalfstartaar Kippenleverparfait Ganzenborst in kruidenkorst Kaas plankje Cees Holtkamp Venkel – drop – anijs dessert |
6 gangen |
2015 | Carpaccio van rode biet Curry cappuccino met garnalenspies Quenelle van zeebaars Gerookte-tomatensorbet met panna cotta Kangoeroe op een bedje van geroosterde groenten Citrusdessert met earl grey |
6 gangen |
2014 | Inktvispasteitjes met tomaten-mosterd mayonaise Terrine van gambaís met paprikasaus Kip met specerijen en gestoofde aubergine Aardappelgnocchi met eekhoorntjesbrood, tomaat en peterselie Gestoofde runderwang met preiharten en madera-morillejus Worteltaartje met karamel-whiskeysaus en pecannoten |
6 gangen |
2013 | Gegrilde en gemarineerde coquille, bloemkool en zeekraal Gepocheerde snoekbaars, komkommer en vongolejus Geroosterde zwezerik, walnoot en bloedworst Geroosterde hertenfilet, mousseline en rode kool Pecorino, paprika en rucola Sinaasappel, kokos en kardemom |
6 gangen |
2012 | Dillesoezen met mayonaise en gerookte forel met waterkers In tempura gebakken gamba’s met inktvisinkt en courgette-mosselsaus Courgettesoep met pesto van waterkers en pecorino Scholfilet met eekhoorntjesbrood-cantharellen-kokkels Steak tartaar met zelfgemaakte frites en gemengde salade Savarin van mango met meloen en basilicumstroop |
6 gangen |
2011 | Gazpacho met een vleugje serrano en Thaise kip met avocadomayonaise Tartaar van tonijn met een sorbet van rucola en een salade van venkel Pompoensoep met gamba’s en koriander Scholfilet uit de oven met paling en doperwtensaus Nootjes van springbok met een mousseline van knolselderij, rode wijnsaus en een tempura van witte asperges Sneeuweieren met kokos en bessencoulis |
6 gangen |
2010 | Proeverij van 3 hapjes met Cress Picatta van Geitenkaas met rucolapesto Zalmsaltimbocca met Sechuan Cress en saus van Pineau de Charente Ravioli met garnalen en garnalensaus en Borage Cress Lamskoteletjes met aardappelpoffertjes, bieslookolie en Tahoon Cress Mousse van witte chocolade met Sambuca, aardbeien en Limon Cress |
6 gangen |
2009 | Amuse de lasagne vert au filet d’hareng saur Crème de chicorée Tartelette de champignons de bois à la fromage de chèvre Bar de mer en croûte de sel Cuisses de lapin étuvées à la moutarde grosse et à l’orange Pudding à la Reine |
6 gangen |
2008 | Paddestoelen amuses Gevulde artisjokken Langoustinnebouillon met gedroogde tomaat en basilicum Kabeljauw met visvelouté Nootjes van hertenkalf met witte druiven en knolselderijpuree Crostata met mango-ijs |
6 gangen |
2007 | Terrine de moules aux tomates marinés et à la sauce tartare Saucisse de poireau, de pomme et de truffe aux coquilles frites et sauce bâtarde Potage de poivrons à la glace de moutarde et à l’huile basilic Filet de plie en croûte de tomates sèches à la mayonnaise au cerfeuil et à la ciboulette Cailles aux gnocchi aux herbes et à la sauce moutarde Bombes de crème au chocolat aux lasagne de mangue et de mousse au chocolat |
6 gangen |
2006 | Coquilles st. Jacques grillées à l’émulsion de carottes fumés Foie et magret de canard sur toast de pain sucré Crème de concombre Rouget cuit et anguille caramélisée à la purée de pommes et de roquette Mousse de fromage de ferme Carpaccio de figues à la crème glacée de mascarpone |
6 gangen |
2005 | Coquilles grillées à la salade agrume et au sabayon pamplemousse Tartelette à la dinde fumée au brocoli et aux myrtilles Potage de tomates et de poivrons au puré basilic Terrine de chèvre aux aubergines et au caviar de poivrons rouges Filet de saint-pierre et palourdes à la salicorne et aux quenelles de pommes Tarte aux raisins |
6 gangen |
2004 | Amuse d’une huitre pochée et sa sauce vin blanc Crème de panais et d'olives à l'Italienne Mulet rouge au tagliatelle et sa sauce noire Turbot aux tomates et au saumon fumé Deux fromages frits et coulis de fraises Pouding de macarons et glace au pêches |
6 gangen |
2003 | Salade aux langoustines en croûte Oeufs en cocotte aux Champignons de bois Potage de fromage et de vin blanc Lotte de mer grillée et flan d'épinards Filet de bœuf poché et mousseline de pommes, chicorée frite, ragoût de champignons Marquise au chocolat et glace de yaourt et compote de canneberges |
6 gangen |
2002 | Soufflé d'artichauts à la sauce cerfeuil Crème de panais et d'olives à l'Italienne Sardines farçies avec couscous à la menthe Confiture de tomates et de bière, huile basilic et sorbet aux herbes Étuvée de porc et de coques à la Portugaise Glace aux pêches avec biscuit d'amandes et pêches pochées |
6 gangen |
2001 | Ris de veau et sa sauce pommes et calvados Crème de cresson Mulet rouge au tagliatelle et sa sauce noire Sorbet de légumes Suprèmes de pintade farçies de duxelles des champignons Poire en chocolat et tuiles au sorbet de poire |
6 gangen |
2000 | Salade tiède de magret de canard fumé Crème de cerfeuil au ris de veau Darne de saumon en croûte de pommes de terre Sorbet de miel et de lavende Selle d’agneau au fenouil et aux tomates Sauce anis étoilé Beignets de crottins |
6 gangen |