Geslaagd Lustrumfeest 40 jaar LAdC

Geslaagd Lustrumfeest 40 jaar LAdC

28 november 2015
Verenigingsactiviteit

Op 28 november heeft onze vereniging haar 40-jarig bestaan gevierd in Gember in Den Haag. 

Heel veel dank aan Gjalt Engwerda en Hans van Weeren voor het organiseren van dit geweldige lustrumfeest! 

Wij werden ontvangen met een heerlijke cocktail waarna wij de trap afliepen naar de feestzaal. Wat ontzettend leuk elkaar te ontmoeten, nu eens niet in koksbuis maar in feestelijke kleding. Er werd mooie muziek gespeeld door een live band. Wat ik persoonlijk heel leuk vind is ook de partner van kookvrienden of -vriendinnen te ontmoeten en die de hand te schudden en te bespreken hoe zij tegen het kookgenot aankijken, of te informeren of er thuis ook zo lekker wordt gekookt. Er werd een smakelijk glas Thaise soep uitgeserveerd met een pepertje erin. Onze voorzitter Richard nam het woord en gaf een korte terugblik over de afgelopen veertig jaar en hoe blij verheugd wij zijn dat de kookclub is uitgegroeid tot een ledenaantal van tweehonderdzeventig mensen. Daarna werd door het oudste lid Jan van Broeckhuijsen een plaquette uitgereikt die vast en zeker een ereplaats gaat krijgen binnen onze club. Vervolgens werden de foodcorners opengesteld en kon men naar hartenlust van alles proeven. Na verloop van tijd kwam de bediening langs met een glas rode wijn wat onderdeel uitmaakte van een wijnkwis die aan elkaar werd gepraat door Gjalt, wat hij voortreffelijk kan. Arie Klein van de wijncommissie hield het lang vol met zijn wijnkennis maar heeft het uiteindelijk niet gewonnen. Die eer ging naar Kathelijn, de vrouw van Gjalt. Zij mogen met de kerst die heerlijke fles port open maken. Die 40-jaar oude fles was aangeboden door onze wijnleverancier van Dop tijdens de leveranciersborrel in oktober. De band speelde nog fijne dansmuziek en zo konden de kookliefhebbers zich ook van deze kant laten zien. Tegen twaalven liep het feest ten einde en mogen wij terugkijken op een geslaagde avond. De sfeer was goed en het was reuze gezellig.