Nieuws en verslagen

Verslag masterclass moleculaire en andere moderne kooktechnieken

05 juni 2016
Masterclass

Op zondag 5 juni vond de masterclass ""Moleculaire en andere moderne Kooktechnieken" plaats met Pim Smit (lid van wo 3) en Raymund Zinck (lid van do1).

21 deelnemers gingen een 10 gangen menu koken bestaand uit een viertal amuses, een koud voorgerecht, een verfrisser, een hoofdgerecht, twee desserts en iets zoets bij de koffie.Technieken zoals sperificatie, schuimen, geleren, vacumeren en sous vide garen werden gedemonstrerd voordat iedereen zelf aan de slag ging. Iedereen leerde de geweldige eigenschappen van de moleculaire ingredienten en diverse high-end keukenaparatuur kennen. Wij maakten spaghetti van soja saus, olie bonbons van spinsuiker, een dessert met de pacojet, wij gebruikten de thermomix voor het bereiden van een bearnaise saus en eindigden met het bereiden van groene en bruine luchtchocolade. De workshop vond plaats in onze kooklocatie op de Kerketuinenweg.