Kinder koken LAdC op Vaderdag

Kinder koken LAdC op Vaderdag

17 juni 2018

Op zondag 17 juni, vaderdag , hebben we onze eerste “Koken met Kinderen”-lunch gehad. We waren in totaal met 5 vaders en 5 kinderen, later kwam er ook nog een moeder met zoon mee-eten.

Nadat we eerst wat gedronken hebben bij de bar kregen alle jonge kokers een prachtig schort van het bestuur van de vereniging , met Jeunes Amis de Cuisine er op en het logo, heel aardig! Toen werden de gerechten bekendgemaakt en mocht je kiezen wat je wilde maken. Het was een beetje een vakantie menu, allemaal lekkere zomerse hapjes die je vaak in Turkije, Spanje en dat soort landen eet, Ottomaanse gerechten waren het.

Er werd in koppels vader - kind gekookt terwijl de tafel gedekt werd. De afwas hoefden we niet te doen dat deed Marco (gelukkig). Na een  tijd hard door werken mochten we eten, brood met Humus en Baba Ganoush, daarna heerlijke gebakken ansjovisjes en Zwaardvis Kebab, erg lekker samen met Tzatziki en ook nog lamskoteletjes met een groenten Salsa. Daarna Pecannoten ijs met een merengue en een “wollige” baklava. Om ongeveer 16:00 waren we klaar, en maakten we de keuken weer netjes.   

Wij vonden het kinder koken heel leuk, de kinderen gaven het ook allemaal een cijfer, van een 7 tot een 8,5 en iedereen wilde de volgende keer, ergens in september, weer mee doen, dus let op de website van LAdC !

met culinaire groet,

Eefje en Wouter Visser