Over de vereniging

Les Amis de Cuisine is een vereniging waarin de gemeenschappelijke interesse voor het koken centraal staat. De vereniging is in 1975 opgericht, voor en door kookliefhebber. De stijl van koken is gebaseerd op de internationale keuken. Naast het koken speelt uiteraard ook het gezelligheidsaspect een rol. LAdC is geen sociëteit, we verwachten dus van alle leden dat zij actief met het koken bezig zijn. Leden van onze vereniging kenmerken zich door hun liefde voor koken.

In vaste kookgroepen combineren we professioneel koken met gezelligheid en plezier. In een ontspannen sfeer leer je samen en van elkaar koken.

Les Amis de Cuisine telt ruim 250 leden. Iedere maand koken 20 kookgroepen een bij het seizoen passend menu. In onze eigen moderne en professioneel ingerichte kooklocatie bereiden onze leden de gerechten van het maandmenu. Menu’s en recepten kun je hier terugvinden. Alle ingrediënten en benodigdheden voor het menu op jouw dag of avond staan klaar, je kan meteen samen aan de slag.

Kookgroepen

Elke dag kookt een groep leden van 11 of 16 personen het menu van de maand in onze professionele keuken op Kerketuinenweg 6A, Den Haag. Elke groep heeft een vaste kookdag met een eigen chef en souschef. Er zijn mannen-, vrouwen - en gemengde groepen, die op een vaste middag of een vaste avond van de maand koken.

De meeste kookavonden beginnen om 18.00 uur, met uitzondering van de kookmiddagen natuurlijk. Onder leiding van de chef bespreek je het menu en kiest iedereen het gerecht dat hij/zij wil maken. Elk groepje serveert de gang die zij gemaakt hebben - uiteraard wordt er gezorgd voor bijpassende wijnen.

Samen zorgen de leden van de kookgroep dat zij de keuken schoon en opgeruimd achter laten, zodat de volgende groep ook weer in een frisse keuken kan starten.