Nieuws en verslagen

  • Filmpjes Kookchallenge: introductie en chefs

    30 juni
    Nog 4 dagen tot we elkaar zien op de vereniging. Om alvast een beetje in de sfeer te komen, hierbij de introductiefilm van de kookchallenge: Welkom en introductie opgenomen bij Koppert Cress vorige week. Lees meer
  • Nieuwe kookchallenge op 4 juli

    28 juni
    De kookchallenge op 4 juli komt snel dichterbij. We kijken ernaar uit om alle leden op de vereniging te zien! jullie allen te zien op de vereniging. Op de foto hiernaast trappen Michel Lambermon, chefkok bij Big Green Egg en  Eric Miete, chef de cuisine bij Koppert Cress de kookchallenge af.Lees meer
  • We gaan weer open op 17 augustus!

    27 juni
    Maandag 22 juni hebben we met 12 leden het septembermenu proefgekookt in een aangepast Corona-proof vorm. Op maandag 13 juli zullen we de opgedane ervaringen verder testen met 14 tot 16 leden (voor het augustus menu), zodat we protocol, inrichting ruimte en draaiboek af kunnen ronden en op 17 augustus goed voorbereid en vol enthousiasme van start kunnen.Lees meer
  • Aankondiging Kookchallenge en Thuismenu Nieuwsbrief

    25 april
    Met betere berichten over de verspreiding van het virus en een lang en zonnig Koningsdag weekend in het verschiet, kunnen we langzaam aan en voorzichtig vooruit gaan denken over wat we allemaal wel kunnen doen in het “nieuwe normaal”. Ook kijken we uit naar onze kookchallenge met ophalen op de vereniging aanstaande zaterdag 2 mei!Lees meer
  • Update Coronavirus 28 maart 2020

    28 maart
    Het bestuur is tot het besluit gekomen de termijn van sluiting van de vereniging - gelet op de risico’s - ter verlengen naar 1 juni. We zijn gesloten voor alle activiteiten (kookavonden, verhuur en bijzondere kookevenementen). ZIe Nieuwsbrief en Corona-update.Lees meer
  • Benefiet diner voor Voedselbank

    06 april
    Afgelopen zaterdag 6 april hebben de Rotaryclubs Kijkduin en ’s-Gravenhage Residentie, in samenwerking met kookvereniging Les Amis de Cuisine, een kookworkshop / diner georganiseerd ten bate van de voedselbank Haaglanden. Lees meer
  • Millennials op 24 maart

    24 maart
    Jaa, het was weer zover! We konden weer gaan koken met z’n allen. Deze keer konden Jana en Thomas er helaas niet bij zijn, maar we hadden hiervoor Eveline in de plaats. Erg gezellig, welkom bij de clique!Lees meer
  • Masterclass Wijn en Spijs

    24 februari
    Heerlijke wijnen en fantastische gerechten, wat een plezier op deze zondagmiddag bij de masterclass Wijn en Spijs! Tanja Wesselius Lees meer
  • Eerste kooksessie groep Millennials

    20 januari
    Zondag 20 januari 2019 was het eindelijk zover: de lang verwachtte vuurdoop van de Groep Millenials bij Les Amis de Cuisine. Onze diverse groep werd verwelkomd met een kleine introductie van Fons Groen terwijl Henri van Dun een last minute boodschappen-missie uitvoerde. Na een rondleiding in de keuken kon het koken beginnen!Lees meer
  • Kinder koken LAdC op Vaderdag

    17 juni
    Op zondag 17 juni, vaderdag , hebben we onze eerste “Koken met Kinderen”-lunch gehad. We waren in totaal met 5 vaders en 5 kinderen, later kwam er ook nog een moeder met zoon mee-eten.Lees meer
  • Hou het scherp!

    06 mei
    "Hou het scherp" was niet bepaald hou het kort. Een wereld apart waarin de deelnemers werden meegenomen in een rondleiding door Bas Winkel over de metallurgie, de soorten messen, en de wijze van behandelen/onderhouden en slijpen.Lees meer
  • Integratiediner

    14 april
    Op zaterdag 14 april vond een zeer geanimeerd integratiediner in onze kooklocatie plaats. Het initiatief voor de bijeenkomst ging uit van de stichting Grenzeloos verbinden, een stichting opgericht door medewerkers van Buitenlandse zaken die activiteiten organiseert om de integratie van statushouders te bevorderen.Lees meer
  • Croquetterie

    25 maart
    Je hebt je ingeschreven voor een masterclass croquetten maken en dan krijg je enkele dagen daarvoor nog een waarschuwing vooral op tijd te komen omdat het programma uitdagend is en het tijdschema krap.Lees meer
  • Voorronde CCN-kookwedstrijd bij LAdC

    21 maart
    Op zaterdag 17 maart vond op onze kooklocatie de voorronde van de tweejarige CCN kookwedstrijd plaats. LADC mocht drie teams uit Almere, Barendrecht en Purmerend ontvangen.Lees meer
  • GEFELICITEERD: LAdC team naar de 1/2-finale

    17 maart
    Ons LAdC-team voor de CCN Kookwedstrijd 2018, bestaande uit Pim Smit, Arjan Lievaart en René Voorhorst hebben hun voorronde bij onze collega's in Almere gekookt en zijn door naar de 1/2-finale. Van harte gefeliciteerd en succes met de 1/2 finale op 21 april!Lees meer
  • Koekje bakken

    26 januari
    Een groep van 12 enthousiaste leden kwam op 26 januari bij elkaar voor de eerste bijeenkomst van Les Amis de Patisserie. Beetje onwennig begonnen we aan een koekje en koffie en leerden we elkaar kennen. Ervaren bakkers en minder ervaren bakkers kregen drie recepten om met elkaar te bakken.Lees meer
  • Halfjaarlijkse schoonmaak

    06 januari
    De belangstelling voor de halfjaarlijkse schoonmaak op zaterdag 6 januari ’18 was deze keer overweldigend: maar liefst 14 personen. Bepaald geen overbodige luxe want het wordt toch wel vuil na een half jaar intensief gebruik van onze mooie kooklocatie.Lees meer
  • Welkom nieuwe leden

    01 januari
    Een hartelijk welkom voor onze nieuwe leden! We wensen jullie heel veel plezier bij Les Amis de Cuisine!Lees meer
  • Heisessie bestuur op 9 september

    09 september
    Op zaterdag 9 september heeft het LAdC-bestuur een middag-heisessie gehouden op onze kooklocatie.  Doel was te evalueren wat we de afgelopen twee jaar met elkaar hebben gerealiseerd, en vooral ook naar voren te kijken aan de hand van de hoofdlijnen Visie 2025 die we 2 jaar geleden hebben opgesteld.Lees meer
  • Integratiediner groot succes!

    19 augustus
    Het was maar een kort stukje in de zomer nieuwsbrief waarin het integratiediner werd aangekondigd als één van de ambities die onze club wil realiseren om de deuren open te zetten voor een goed doel in de omgeving. Lees meer
  • LAdC in de krant

    01 juli
    In het AD van 1 juli staat een artikel over LAdC. Hiervoor is de journalist en fotograaf op bezoek geweest bij di4!Lees meer
  • Vroeg op als echte bakkers...

    06 mei
    "Papa, ik weet wat ik later niet wil worden! roept mijn 10-jarige zoon.. Bakker! Hoezo niet? Nou, dan moet ik elke dag vroeg (om 4 uur) opstaan... Lees meer
  • Masterclass Tartelettes

    21 april
    Op 21 april 2017 hebben 8 kookleden zich bekwaamd in het maken van kleine taartjes (tartelettes). De masterclass werd begeleid door Marja Stam (chef vr1) en ondersteund door Marlon Offerman (wo1).Lees meer
  • ALV CCN

    08 april
    Op 8 april heeft de ALV van CCN plaatsgevonden in Almere. De dag werd georganiseerd door de kookverenigingen uit Almere en Hilversum.Lees meer
  • Masterclass Verse worst

    26 maart
    Zondag 26 maart 2017 leerden we worst maken onder leiding van Yoast, ofwel meneer Wateetons. Vet, vlees, kruiden, en alle andere ingrediënten, weegschaaltjes en ook de gehaktmolens bracht Yoast allemaal zelf mee.Lees meer
  • Chefs-Klas module 2: visfileren kun je leren!

    11 maart
    Onder de deskundige begeleiding van Wesley van het Seafood Centre in Scheveningen werden de kandidaat-chefs in het kader van het programma voor de Chefs-Klas vertrouwd gemaakt met het fileren van rondvis en platvis. Lees meer
  • Half-jaarlijkse schoonmaak

    29 december
    Heel veel dank aan Marian Boender, Jan van Teijlingen, Hans van den Hoek, Lucas Jonker, Harm Crouwers, Ino van der Zijden en André van der Valk voor hun noeste werk en inzet tijdens de grote winterschoonmaak van 29 december. Lees meer
  • CCN Kookwedstrijd 2016

    12 november
    Met grote trots kunnen we melden dat het LAdC-team, bestaande uit Fons Groen, Pim Smit en Raymund Zinck, gisteren de CCN-bokaal in de wacht heeft gesleept.Lees meer