U bent hier:

Nieuws en verslagen

Lustrumcadeautje voor onze leden

Geplaatst: 19 november 2025
Ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van onze kookclub ontvangt ieder lid namens het bestuur een patch voor op de kookkleding met daarop het logo van de club en 1975 - 2025. Een leuke herinnering

Novembermenu online

Geplaatst: 20 oktober 2025
Ontdek het bijzondere lustrummenu van de maand november, met zorg en passie samengesteld door Richard Nieuwenhuizen (do2).

Masterclass Wijn; een groot succes!

Geplaatst: 23 september 2025
Op 22 september jongstleden werd een nieuwe Masterclass Wijn gehouden. lees hier verder.

Cressperience Koppert Cress

Geplaatst: 17 september 2025
Op 8 september waren wij te gast in Monster bij KoppertCress voor een de circa kleine 3 uur durende Cressperience, proeverij en rondleiding door de kassen. Er waren een 30tal leden aanwezig vanuit Les

Suriname in September

Geplaatst: 31 augustus 2025
Het thema van het septembermenu is Suriname. Samengesteld door: familie Groen, Do1, Di3 en JD1. Lees hier verder (ook over de wijnen!)

Zomer!

Geplaatst: 20 juli 2025
De zomerstop is begonnen! Komende weken wordt er niet gekookt! De vereniging komt even tot rust. Mocht je dus wel contact zoeken, hou er dan rekening mee dat het iets langer kan duren voor je reactie

Hoe menu's ontwikkeld worden bij Les Amis de Cuisine

Geplaatst: 14 juli 2025
Door de menucommissie is een oproep gedaan om menu’s voor 2027 aan te dragen. Veel leden zullen denken waarom nu al? De menucommissie werkt in een 3-jarige cyclus en graag geeft de menucommissie een t

Terugblik masterclass de kunst van het bereiden van ambachtelijk ijs (met foto!)

Geplaatst: 11 juli 2025
Op de hete zaterdag van 28 juni hebben verschillende leden onder leiding van Jan Boeren, le-cuisinier.nl zich verdiept in het maken van ambachtelijke ijsjes. Ook hebben we tips meegenomen die alle koo

Masterclass Wijn

Geplaatst: 29 juni 2025
Op maandag 22 september organiseert onze Masterclasscommissie samen met onze huisleverancier van Dop, exclusief voor onze leden een Masterclass Wijn.

Zomer menu 2025

Geplaatst: 23 juni 2025
Het zomermenu staat online. In juli en augustus wordt een menu gekookt, volgens de creatie van vier creatieve geesten van woensdag 2. Lees hier verder wat de gedachten achter het menu zijn;

Compliment voor alle leden

Geplaatst: 23 mei 2025
Beste Kookvrienden, 

In mei 3 wijnen

Geplaatst: 18 april 2025
Mei staat in het teken van Engels pubfood. Uiteraard zou je kunnen kiezen voor diverse bieren maar de wijncommissie is geen biercommissie.

Van antipasti tot dolci - april menu

Geplaatst: 30 maart 2025
De Italiaanse keuken is heel populair en terecht, want wie kan simpele, maar verrukkelijke antipasti, pasta met enkele ingrediënten zoals olijfolie en Parmezaanse kaas en de bijzondere dolci niet waar

Nieuw erelid

Geplaatst: 15 maart 2025
Tijdens de algemene ledenvergadering van 15 maart 2025 is Andre van der Valk, onze huismeester, ingehuldigd als erelid van onze kookclub Les Amis de Cuisine met daarbij een originele oorkonde.

Bestuurswijziging

Geplaatst: 15 maart 2025
Op 15 maart vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. In dit artikel wordt kort de bestuurswijziging benoemd, later volgt verdere verslaglegging.

Maart 2025 menu online

Geplaatst: 21 februari 2025
Primavera, Spanje in de lente. Dit menu bevat een aantal Spaanse klassiekers en wat minder bekende gerechten. Het menu is tot stand gekomen op basis van onze voorliefde voor de Spaanse keuken. Haar ke

Februari 2025 menu online

Geplaatst: 03 februari 2025
De Indische rijsttafel gerechten van dit menu zijn afkomstig uit de verschillende regio's van Indonesië, dat is wat de rijsttafel, rijsttafel maakt. De pittigheid kan zelf worden bepaald door de hoeve

Januari 2025 menu online

Geplaatst: 19 december 2024
In januari koken we traditiegetrouw een eenvoudig menu omdat de maand December luxueus is geweest. De eenvoud hebben gevonden door dicht bij huis te blijven. We hopen dan ook dat ‘Van eigen bodem’ koo

We have a WINNER, Ready Steady Cook

Geplaatst: 02 december 2024
De Ready steady cook prijs 2024 gaat naar … VR1 de kookgroep van Marja Stam

December 2024 menu online

Geplaatst: 24 november 2024
Het december 2024 menu is opgesteld door Raymund Zinck. Dit menu is geinspireerd op gerechten van Tanja Grandits (Restaurant Stucki**, Basel – Zwitzerland) die beroemd is voor haar voorliefde voor het

Septembermenu online

Geplaatst: 29 augustus 2024
We laten de zomer nog niet helemaal los, maar we gaan ook weer richting de herfst. Het septembermenu staat nu weer online en zo te lezen, past het perfect bij deze overgang!

Save the date! Zondagmiddag 24 november 2024

Geplaatst: 29 juli 2024
Zondagmiddag 24 november vindt er een masterclass/workshop plaats waarbij alle aspecten van het SOUS-VIDE koken aan de orde komen. Voor veel koks nog steeds een bereidingswijze die in de hobbykeuken w

Masterclass Dish Development

Geplaatst: 09 juli 2024
Een prachtige masterclass voor (toekomstige) chefs en eenieder die zijn menuvaardigheden wil vergroten! De ticketverkoop voor de masterclass Dish Development, start op woensdag 10 juli om 19:00.

Terugblik rondleiding Stadswijngaard

Geplaatst: 30 juni 2024
Zondagmiddag 23 juni was een heerlijke dag voor een rondleiding in de Stadswijngaard. Een stralend zonnetje en iedereen had er zin in.