In juni hebben we traditioneel een land als thema voor het maandmenu. Dit jaar is dat India. Een prachtige menu van Wilma de Haas met bijpassende wijnen geselecteerd door onze wijncommissie. Hierbij de link naar de menu's en wijnen:Lees meer
Het maandmenu van februari is opgesteld door Henri van Dun met zijn zoon Sean. Het menu is geinspireerd door gerechten die geserveerd worden in de volgende Haagse restaurants:Lees meer
Nieuwe leden welkom! Les Amis de Cuisine (Den Haag) is de grootste en gezelligste culinaire vereniging van Den Haag (en Zuid-Holland). Onze grote eigen kookruimte is volledig coronaproof verbouwd zodat we met veel werkplekken prachtige en heerlijke menu's kunnen maken. Kook een keer mee op een van onze groepen (avond of dag) of meld je aan voor onze instap kookgroep die in oktober start. Meld je aan via deze link en kook een keer mee als gast.Lees meer
Nog 4 dagen tot we elkaar zien op de vereniging. Om alvast een beetje in de sfeer te komen, hierbij de introductiefilm van de kookchallenge: Welkom en introductie opgenomen bij Koppert Cress vorige week. Lees meer
Op zondag 17 juni, vaderdag , hebben we onze eerste “Koken met Kinderen”-lunch gehad. We waren in totaal met 5 vaders en 5 kinderen, later kwam er ook nog een moeder met zoon mee-eten.Lees meer
"Hou het scherp" was niet bepaald hou het kort. Een wereld apart waarin de deelnemers werden meegenomen in een rondleiding door Bas Winkel over de metallurgie, de soorten messen, en de wijze van behandelen/onderhouden en slijpen.Lees meer
Op zaterdag 14 april vond een zeer geanimeerd integratiediner in onze kooklocatie plaats. Het initiatief voor de bijeenkomst ging uit van de stichting Grenzeloos verbinden, een stichting opgericht door medewerkers van Buitenlandse zaken die activiteiten organiseert om de integratie van statushouders te bevorderen.Lees meer
Op zaterdag 17 maart vond op onze kooklocatie de voorronde van de tweejarige CCN kookwedstrijd plaats. LADC mocht drie teams uit Almere, Barendrecht en Purmerend ontvangen.Lees meer
Ons LAdC-team voor de CCN Kookwedstrijd 2018, bestaande uit Pim Smit, Arjan Lievaart en René Voorhorst hebben hun voorronde bij onze collega's in Almere gekookt en zijn door naar de 1/2-finale. Van harte gefeliciteerd en succes met de 1/2 finale op 21 april!Lees meer
Een groep van 12 enthousiaste leden kwam op 26 januari bij elkaar voor de eerste bijeenkomst van Les Amis de Patisserie. Beetje onwennig begonnen we aan een koekje en koffie en leerden we elkaar kennen. Ervaren bakkers en minder ervaren bakkers kregen drie recepten om met elkaar te bakken.Lees meer
De belangstelling voor de halfjaarlijkse schoonmaak op zaterdag 6 januari ’18 was deze keer overweldigend: maar liefst 14 personen. Bepaald geen overbodige luxe want het wordt toch wel vuil na een half jaar intensief gebruik van onze mooie kooklocatie.Lees meer
Op zaterdag 9 september heeft het LAdC-bestuur een middag-heisessie gehouden op onze kooklocatie. Doel was te evalueren wat we de afgelopen twee jaar met elkaar hebben gerealiseerd, en vooral ook naar voren te kijken aan de hand van de hoofdlijnen Visie 2025 die we 2 jaar geleden hebben opgesteld.Lees meer
Het was maar een kort stukje in de zomer nieuwsbrief waarin het integratiediner werd aangekondigd als één van de ambities die onze club wil realiseren om de deuren open te zetten voor een goed doel in de omgeving. Lees meer
"Papa, ik weet wat ik later niet wil worden! roept mijn 10-jarige zoon.. Bakker! Hoezo niet? Nou, dan moet ik elke dag vroeg (om 4 uur) opstaan... Lees meer
Op 21 april 2017 hebben 8 kookleden zich bekwaamd in het maken van kleine taartjes (tartelettes). De masterclass werd begeleid door Marja Stam (chef vr1) en ondersteund door Marlon Offerman (wo1).Lees meer
Zondag 26 maart 2017 leerden we worst maken onder leiding van Yoast, ofwel meneer Wateetons. Vet, vlees, kruiden, en alle andere ingrediënten, weegschaaltjes en ook de gehaktmolens bracht Yoast allemaal zelf mee.Lees meer
Onder de deskundige begeleiding van Wesley van het Seafood Centre in Scheveningen werden de kandidaat-chefs in het kader van het programma voor de Chefs-Klas vertrouwd gemaakt met het fileren van rondvis en platvis. Lees meer
Heel veel dank aan Marian Boender, Jan van Teijlingen, Hans van den Hoek, Lucas Jonker, Harm Crouwers, Ino van der Zijden en André van der Valk voor hun noeste werk en inzet tijdens de grote winterschoonmaak van 29 december. Lees meer
Met grote trots kunnen we melden dat het LAdC-team, bestaande uit Fons Groen, Pim Smit en Raymund Zinck, gisteren de CCN-bokaal in de wacht heeft gesleept.Lees meer
Beste kookvrienden, wij hebben een gloednieuwe chef! Op zaterdag 10 september, heeft Wilma de Haas (ma2) voor een landelijke jury van de CCN geweldig gekookt.Lees meer
Op zondag 5 juni vond de masterclass ""Moleculaire en andere moderne Kooktechnieken" plaats met Pim Smit (lid van wo 3) en Raymund Zinck (lid van do1).Lees meer
Met een select gezelschap van drie leden zijn we op 1 mei jl. een hele middag in onze kooklocatie aan de slag geweest met het fotograferen van door onszelf opgemaakte bordjes.Lees meer