In januari koken we traditiegetrouw een eenvoudig menu omdat de maand December luxueus is geweest. De eenvoud hebben gevonden door dicht bij huis te blijven. We hopen dan ook dat ‘Van eigen bodem’ kookplezier én een smakelijk geheel oplevert.Lees meer
Het december 2024 menu is opgesteld door Raymund Zinck. Dit menu is geinspireerd op gerechten van Tanja Grandits (Restaurant Stucki**, Basel – Zwitzerland) die beroemd is voor haar voorliefde voor het subtiel verwerken van kleuren in haar gerechten.Lees meer
We laten de zomer nog niet helemaal los, maar we gaan ook weer richting de herfst. Het septembermenu staat nu weer online en zo te lezen, past het perfect bij deze overgang!Lees meer
Zondagmiddag 24 november vindt er een masterclass/workshop plaats waarbij alle aspecten van het SOUS-VIDE koken aan de orde komen. Voor veel koks nog steeds een bereidingswijze die in de hobbykeuken wat onderbelicht blijft. Lees meer
Een prachtige masterclass voor (toekomstige) chefs en eenieder die zijn menuvaardigheden wil vergroten! De ticketverkoop voor de masterclass Dish Development, start op woensdag 10 juli om 19:00.Lees meer
Altijd al eens zelf willen leren ontbenen en paté willen maken? In deze masterclass bij Stijlslagerij Englebert bestaat die mogelijkheid. Lees hier verder!Lees meer
De menucommissie is van samenstelling aan het veranderen, in een later bericht daarover meer. De organisatie er van lag afgelopen jaren bij Margriet Oomens. Zij heeft te kennen gegeven haar rol te beëindigen en zal ook niet meer het voorkoken organiseren.
Lees meer
De masterclass-commissie organiseert op zondagmiddag 23 juni een rondleiding in de Stadswijngaard in Den Haag. Deze rondleiding wordt afgesloten met een wijn- en grappa-proeverij. Lees meer
Zondag 24 maart was dé masterclass voor chocolade liefhebbers. Onderr leiding van Marja Stam -chef patisserie- werd zo'n 12 kilo chocolade verwerkt tot taartjes, chocoladeversieringen en bonbons. Leerzaam, gezellig en inspirerend. Met recht een héérlijke middag.
Lees meer
Op de ALV van afgelopen zaterdag heeft een verandering van de samenstelling van het bestuur plaatsgevonden. De termijnen van de penningmeester, secretaris en voorzitter kwamen ten einde. Om een voorsprong te nemen op de notulen (deze komen naar verwachting later deze maand) lichten we de verandering van het bestuur hier graag al toe.Lees meer
Regelmatig worden stickets, elastiekjes, botten, visgraten en schelpen in het groenafval aangetroffen. Dit komt nu zo vaak voor dat het voor Jos van der Knaap onwerkbaar wordt waardoor hij nu overweegt te stoppen. Lees meer
Het maart menu is een menu met groente in de hoofdrol. Sommige gangen hebben vis (en 1 keer vlees), maar dat is dan niet meer dan een accent om de groente goed uit de verf te laten komen.Lees meer
Op 16 maart vindt de ALV van 2024 plaats. Zowel aan- als afmelden wordt bijzonder gewaardeerd. Extra aandacht zal op deze ALV uitgaan naar de bestuurssamenstelling i.v.m. het aftreden van meerdere bestuursleden.Lees meer
Door de mastercommissie werd donderdag 14 december jl een oude klassieker van stal gehaald: Zalm fileren in Katwijk aan zee. En hoewel we als vereniging hier eerder te gast waren, bleek de belangstelling nog steeds groot. 26 Les Amis-leden leerden hier de fijne kneepjes van het vak. We hebben verschillende leden moeten teleurstellen omdat de masterclass snel volgeboekt was. Een enorme zalm van zo'n 5 kg werd terplekke van zijn schubben, vel en graten ontdaan. Een deel van de vis werd dezelfde avond nog gerookt gegeten en als sashimi verobberd met een glaasje wijn, maar het grootste gedeelte ging mee naar huis. Als filet en gravad lax zullen ze tijdens de kerstdis compleet tot hun recht komen. Het was in de koelcellen van Schuitemakers vis koud, maar het was ook een heerlijke en gezellige avond!Lees meer
Vanaf januari 2024 organiseert Les Amis de Cuisine wederom voor geïnteresseerden de succesvolle formule van de instapgroep kookavonden. De achtergrond van een instap kookgroep is om de drempel te verlagen richting onze kookclub. Dit doen wij door een instapgroep bestaande uit allemaal gelijktijdig startende nieuwe (potentiële) leden.Lees meer
Sinds enige tijd is het mogelijk om binnen WhatsApp een (besloten) community op te zetten, voor LAdC hebben wij zo'n community aangemaakt. Doel van deze WhatsApp Community is dat we vanuit het bestuur snel de leden over zaken kunnen informeren. Vooral korte berichten. We denken daarbij aan:Lees meer
Een aantal leden van de menucie, waaronder de voorzitter, hebben aangegeven volgend jaar te gaan stoppen. We zijn dus op zoek naar nieuwe leden van de menucie! We hebben ruimte voor 5 nieuwe leden. De zoektocht naar een voorzitter/coördinator van de menuzie is iets dringender. Dit kan zowel een combinatierol (coördinatie en een menu ontwerpen) of alleen coördinatie zijn.Lees meer
Op 1 januari 2024 verhuist drukkerij Opmeer naar Leiden. Het pand komt dan leeg te staan. Tegelijkertijd zal ook de afvaldienst van Opmeer stoppen, en kunnen we ons papier, glas en restafval daar niet meer kwijt. Ook het apart inzamelen van plastic stopt, vanwege een niet passende ophaalkalender.Lees meer
Graag nodigen we je uit voor de masterclass De verleiding van chocolade op zondag 3 december van 13.00uur tot 17.00uur op de kooklocatie Kerketuinen.Lees meer
Graag nodigen wij jullie uit voor de masterclass “Zalm” op donderdag 14 december 2023 van 19.30-22.00 te Katwijk, onder begeleiding van professionele visfileerders en op locatie bij een vis-fileerbedrijf in Katwijk aan Zee.Lees meer
De inschrijving voor de Masterclass Wijn en Spijs is geopend. Onder aankomende activiteiten en in de laatste nieuwbrief vind je een link om je op te geven!Lees meer
Let op: Deze groep is geannuleerd. In 2024 start een nieuwe instapgroep. Hou de nieuwspagina in de gaten voor updates.
Vanaf nu is de inschrijving geopend voor de instapgroep van 2023! Lees snel verder en gebruik de link onderin om je op te geven.Lees meer
Het Japanse menu van de maand juni spreekt tot de verbeelding. Langs allerlei kanten worden er foto's gedeeld met de samensteller Henri van Dun, maar ook tussen de groepen worden met veel trots de tafel en de verschillende gerechten gepresenteerd. We delen graag een aantal van deze foto's met jullie.
Lees meer
In april heeft de eerste vergadering van dit jaar, tussen de chefs en het bestuur plaatsgevonden. De chefsvergadering stond in het teken van; betrokkenheid van leden bij de vereniging, het gebruik van apparatuur en materialen en de ledenadministratie.Lees meer
De menu’s die Les Amis de Cuisine serveert vinden hun grondslag in de Franse keuken met uitzondering van het juni menu dat een internationaal karakter draagt. Het thema van het juni menu voor 2023 is Japan. Als introductie op het menu volgt hier wat informatie over de Japanse eetcultuur en de etiquette.Lees meer
Een aantal leden van donderdag 2 viel het op dat het opslaghok toch eens een grote opruimbeurt kon gebruiken. Het is er langzamerhand een ratjetoe geworden van allerlei zaken en door de bomen is het bos niet meer te zien. Inmiddels zijn alle vuile theedoeken gewassen en zullen een aantal van jullie die al tegengekomen zijn aan de restaurantzijde van de kooklocatie. Maar we hebben er nog meer en ook nog andere spullen van leden of kookgroepen die mogelijk verdwaald zijn in het hok.Lees meer
Beste leden,
Het menu voor mei is weer online geplaatst. Een prachtig menu met als topper van de avond Livar varkenslende.
Maar het gehele menu zal vele leden het water in de mond laten lopen! Meta Menkveld heeft weer hard haar best gedaan.Lees meer
In de banner bij deze opmerking vinden we een foto van een paasstol uit het archief. Vandaar een foto die wat ouder is en dus helaas wat korrelig van kwaliteit. Hij zal er vast niet minder om gesmaakt hebben.Lees meer
Onlangs op zaterdag 11 februari 2023 is Joseph Stad, lid van kookavond donderdag 1, na een zeer kort ziekbed overleden. Joseph Stad was als lid sinds oktober 2006 verbonden aan onze vereniging.Lees meer
Dankzij het succes van de open dag, de instapkookgroep en het harde werken van onze ledenadministratie is vanaf 19 januari is onze vereniging een kookavond rijker; Donderdag 3.
Uniek is hoe deze groep begint; De gemengde groep bestaat uit 5 leden die na de instapkookgroep geen afscheid konden nemen van onze vereniging en maar liefst 10 nieuwe introkokers. De avond zal genieten van de bezielende leiding van Tom, Fred en Fred. Zij zullen elkaar afwisselen. Donderdag 3 gaat het 6 gangen menu koken en er is nu al een wachtlijst voor deze groep!Lees meer
Zaterdag 10 december hebben Oekraïense vluchtelingen die gehuisvest zijn in een pand van Middin, samen met een aantal leden van de kookvereniging en met medewerkers van Middin, een heerlijk menu bereid. Lees meer
Op zondag 11 december wordt alweer de tweede masterclass georganiseerd. Dit keer wordt het thema Kerstgebak. De kosten bedragen €45 inclusief btw.Lees meer
Met culinaire hoogstandjes, een bezoek van Radio West, patisserie, geweldige wijnproeverij en en meer dan 60 belangstellenden was de Open Dag een groot succes!Lees meer
Een menu ontwerpen is een flinke klus en we prijzen ons gelukkig met een aantal creatieve en inspirerende leden die hier, met plezier, tijd en energie in steken. Er moet namelijk aan veel gedacht worden om een goed menu én een goed menu-jaarprogramma te maken.Lees meer
Op zondag 16 oktober vond - voor het eerst in lange tijd - weer een masterclass plaats voor leden van onze vereniging. De nieuwe masterclasscommissie had een culinaire topper gestrikt voor een masterclass 'koken met groenten': sterrenchef Niven Kunz. Er bleek dan ook véél animo te zijn: maar liefst 24 leden waren aanwezig, naast Niven en de leden van de commissie. Samen maakten we een lunchmenu met zes verschillende gerechten: van gepekelde aubergine met geitenkaas en vijgen tot een crème karamel van pastinaak. Met vier personen per gerecht was het voorbereidend werk te overzien en was er ook tijd om even bij andere gerechten te kijken. Niven was steeds beschikbaar om tips te geven bij de bereiding en hoeveelheden.Lees meer
Ons oud-lid Henk Lambermont is 2 oktober j.l. overleden.
Henk is op 1 mei 1988 lid van Les Amis de Cuisine geworden en is lid gebleven tot 1 april 2016. Henk was het eerste lid van LAdC die zijn chefs examen gehaald heeft. Dat gold ook voor zijn maître-examen. Henk heeft veel voor de kookclub betekent: hij heeft jarenlang de menu’s gemaakt, en de bijbehorende boekjes. Ook was Henk jarenlang hoofdredacteur van het clubblad Magazine de ma Cuisine. Henk was een lopende kookencyclopedie die zijn kennis graag met je wilde delen. Henk was een zeer gewaardeerd lid van kookgroep Do4, waarvan hij ook een tijd lang chef was. Henk heeft gedurende zeer vele jaren elk kookavond de mise en place gemaakt. Vaak bakte hij dan ook een bijzonder brood. Daar stond hij wijd en zijd bekend om. Moge zijn ziel rusten in vrede.Lees meer
Op 5 november verwelkomen wij geïnteresseerde kookliefhebbers om een kijkje te komen nemen en te proeven van heerlijke gerechten en wijnen. De eigen professionele keuken aan de Kerketuinenweg 6a, Den Haag is die dag geopend van 14:00-17:00 uur. Doel van de Open Dag is nieuwe leden te interesseren door hen een kijkje te laten nemen in de “keuken”. Inschrijven voor de Open Dag kan via deze link: Open Dag 2022 - Les Amis de Cuisine Den HaagLees meer
In juni hebben we traditioneel een land als thema voor het maandmenu. Dit jaar is dat India. Een prachtige menu van Wilma de Haas met bijpassende wijnen geselecteerd door onze wijncommissie. Hierbij de link naar de menu's en wijnen:Lees meer
Het maandmenu van februari is opgesteld door Henri van Dun met zijn zoon Sean. Het menu is geinspireerd door gerechten die geserveerd worden in de volgende Haagse restaurants:Lees meer
Nieuwe leden welkom! Les Amis de Cuisine (Den Haag) is de grootste en gezelligste culinaire vereniging van Den Haag (en Zuid-Holland). Onze grote eigen kookruimte is volledig coronaproof verbouwd zodat we met veel werkplekken prachtige en heerlijke menu's kunnen maken. Kook een keer mee op een van onze groepen (avond of dag) of meld je aan voor onze instap kookgroep die in oktober start. Meld je aan via deze link en kook een keer mee als gast.Lees meer
Nog 4 dagen tot we elkaar zien op de vereniging. Om alvast een beetje in de sfeer te komen, hierbij de introductiefilm van de kookchallenge: Welkom en introductie opgenomen bij Koppert Cress vorige week. Lees meer